Pagina 2 van 12

Re: Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: zo 30 dec 2018, 20:44
door bvds
Daar staat ook dat de Profitec een Linea verslagen had.Ik neem dat met een flinke korrel zout.
Daar sta ik dan weer niet van te kijken. Een Linea is natuurlijk een hele fraaie machine maar wel basic. Gewoon rotatiepomp en vlakke druk. Dus geen mooi aflopend drukprofiel zoals op levers of pressure profile machines.

Re: Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: zo 30 dec 2018, 22:03
door cremalover
bvds schreef: zo 30 dec 2018, 20:44
Daar staat ook dat de Profitec een Linea verslagen had.Ik neem dat met een flinke korrel zout.
Daar sta ik dan weer niet van te kijken. Een Linea is natuurlijk een hele fraaie machine maar wel basic. Gewoon rotatiepomp en vlakke druk. Dus geen mooi aflopend drukprofiel zoals op levers of pressure profile machines.
Klopt.Maar ik drink er zeer regelmatig uit en ze smaken mij zeer goed. :)

Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: za 12 jan 2019, 13:21
door mloes
Hierbij twee filmpjes

https://youtu.be/gbUhOcK2i3A
16 gram - peaberries met een IMS bakje.


https://youtu.be/PSQAq9wXQkc
18 gram Peru, nog iets te grof gemalen/ te snelle doorloop...


Nog 1 maandje geduld oefenen voor de niche.....

Re: Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: di 15 jan 2019, 18:18
door bvds
Zo te zien ben je al lekker op dreef met je Profitec. Enkele veer toch?

Goed bezig. Shotjes zien er al goed uit. Net als de work flow.

Met de Niche er bij gaat het helemaal goed komen!

Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: di 15 jan 2019, 18:47
door mloes
Enkele veer idd.

Met het IMS bakje vind ik de uitloop mooier. Maar in dit bakje (17 grams) moet ik niet meer dan 16 gram. Dan krijg ik een afdruk in de puck. Dus nog een keer een groter ims bakje aanschaffen...

Het resultaat is nog wat wisselend maar komt ook omdat ik verschillende batches oudere (zijn nu op) en versere bonen (wel vers gebrand) door elkaar gebruik en sowieso steeds kleine batches van 200 gram heb. Voordat ik dan bij mijn shot ben heb ik nog een paar kopjes over en dan ben ik door de batch heen. Dus ik hoop dat de niche daar verbetering in brengt en wat meer consistentie...

Daarnaast ben ik ook overgegaan op espresso in de middag en daar wordt je weer kritischer van. Met melk is het toch allemaal vergevingsgezinder.

Re: Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: wo 16 jan 2019, 08:31
door bvds
Maar in dit bakje (17 grams) moet ik niet meer dan 16 gram.
Met een dieper bakje met meer grammen wordt je koffie niet perse lekkerder. Soms is less moren.

Maar wel handig als je de ruimte hebt om te kunnen experimenteren met de dose.

En ook zelf aan het branden dus...

Re: Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: wo 16 jan 2019, 09:20
door mloes
Die 18 gram is mijn referentiekader met de bfc ... dat loslaten blijft lastig

Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: wo 16 jan 2019, 10:42
door Cubeman
Ik gebruik bij mijn Profitec Pro 800 (met originele dubbele veer) ook altijd 18gr koffie in een IMS Competition B68 2T H24.5M bakje.
Kijkende op internet geeft IMS 12-18gr op voor dit bakje.
Als ik erg licht gebrande koffie heb wil ik wel eens de dosis verhogen naar 18,5gr maar niet veel verder.
Doorgaans een mooie uitloop, niks te klagen

Ik ben trouwens benieuwd hoe de Niche maler gaat bevallen icm de Pro 800!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: wo 16 jan 2019, 12:53
door mloes
Ja dat hetzelfde bakje. Als ik hier 18 gram in doe dan krijg ik een afdruk in de puck...

Weeg jij je 18 gram voor of na het malen af?

En kan dit ook nog aan de maler of soort bonen liggen? Ene maalsel neemt meer ruimte in dan de andere? Ik zal eens een foto maken straks van 18 gram malabar in dit bakje...

Re: Upgrade: Profitec Pro 800

Geplaatst: wo 16 jan 2019, 13:39
door bobbee
Dat kan aan de bonen liggen. Donkerder gebrand heeft meer volume en weegt minder door meer vochtverlies