Ik denk dat je aan de ene kant best veel kan leren als er een keer wat mis gaat maar in mijn geval lijkt het wel een beetje aan de extreme kant.
Ik dacht laat ik eens mijn koffiemaler een diepe schoonmaak geven. (Waarom doe ik dat ook)
heb er totaal misschien net 5 kilo koffie mee gemalen maar goed.
Eureka adverteert overal als volgt:
Uniek aan EUREKA bonenmolens is dat bij het aanpassen van de maalgraad de onderste maalschijf versteld wordt. Dit resulteert erin dat na het reinigen de maalgraad niet opnieuw ingesteld hoeft te worden.
En na een paar videos gezien te hebben dacht ik dat is een makkie en dat was het eigenlijk ook.
Echter.
De maalgraad is bij mij natuurlijk helemaal overhoop. Ik moest een enorme stap fijner gaan om een acceptabele ratio te behalen.
Het lijkt wel een hele andere maler geworden. Ik heb hem inmiddels 3 keer uitelkaar gehaald maar het is een vrij simpele constructie en je kan het bijna niet echt verkloten. Ik heb de onderste schijf niet eens losgehaald en het zo simpel mogelijk gehouden dus ik weet vrij zeker dat ik niks verkeerd heb geplaatst. Dubbel check nogmaals met YouTube videos.
Toch krijg ik er geen normale espresso meer uit.
Het gekke is ook en ik gebruik al een tijdje de zelfde bonen, onder of over extractie het maakt allemaal geen verschil meer in smaak. Het smaakt hetzelfde geen zoet, zuur of bitter. Het is waterig met een koffie achtige smaakje.
Ik snap er geen bal van.
Ik krijg morgen weer verse nieuwe bonen en ga eens kijken of dat wat gaat uitmaken maar sjonge jonge het zit mij ook echt niet mee.