Re: The Traveling Chemex
Geplaatst: vr 01 apr 2011, 16:57
@3aan schreef:Als het zo lang duurt, bloed het vanzelf dood
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
@3aan schreef:Als het zo lang duurt, bloed het vanzelf dood
36 gram koffie op 600 gram water, stond ook bij de foto's Heb ondertussen een Hario Buono kettle en daarmee kan ik wat beter controleren hoe het water wordt toegevoegd. De smaak werd in ieder geval sowieso beter door een wat grovere maling te gebruiken.Nauti schreef:Ben benieuwd naar je input op de vraagjes die ik had?
Nee, maar dat deed ik niet: eerst een beetje waarbij al de koffie werd bedekt (30 seconden wachten) en dan rustig de rest, telkens tot de rand bijschenken en even wachten...Nauti schreef:Maar kieper je nog steeds al het water in een keer erbij?