Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 12:04
Is dat niet slecht voor de oven?
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Ik ook.Als het niks uitmaakt is het weer geld weggegooid.fransg schreef:Benieuwd!
Laat ik het anders stellen,cremalover schreef:Is dat niet slecht voor de oven?
fransg schreef:Ja, of die verwarming kan z'n warmte niet goed meer kwijt. Is ontworpen om de plaat erboven te verwarmen, met luchtverplaatsing daaroverheen, geen grafsteen.
Of die warmte nu aan de lucht-metalen bodemplaat wordt afgegeven of aan die steen? Maakt volgens mij geen bal uit.cremalover schreef:fransg schreef:Ja, of die verwarming kan z'n warmte niet goed meer kwijt. Is ontworpen om de plaat erboven te verwarmen, met luchtverplaatsing daaroverheen, geen grafsteen.
Een voorbeeld: koelribben voor elektronica-componenten die heet worden, zijn vaak gemaakt van metaal dat snel warmte kan doorgeven/opnemen met veel oppervlak en luchtstroming.@3aan schreef:Of die warmte nu aan de lucht-metalen bodemplaat wordt afgegeven of aan die steen? Maakt volgens mij geen bal uit
Die moeten warmte afvoeren in tegenstelling tot wat een oven doet, die moet de warmte juist vasthouden in de ruimte en wat is beter dan een mooie zware steen (accumulator) om dat te doen?fransg schreef:Een voorbeeld: koelribben voor elektronica-componenten die heet worden, zijn vaak gemaakt van metaal dat snel warmte kan doorgeven/opnemen met veel oppervlak en luchtstroming.@3aan schreef:Of die warmte nu aan de lucht-metalen bodemplaat wordt afgegeven of aan die steen? Maakt volgens mij geen bal uit
Zou een compacte massieve steen even goed werken, dan was dat vaker gebruikt.