De Gesha boontjes waar ik nu mee bezig ben moeten voor dit bakje een STUK fijner gemalen op de Honne Hedone dan voor het 17g La Marzocco Strada bakje dat ik de laatste tijd gebruikte (met 18g erin).gilleko B. schreef: wo 06 sep 2023, 18:10Leuk, ben zeer benieuwd, doe er wel maalbare, kan desgewenst ook malabar zijn, bonen in.fransg schreef:IMG_6351.JPG
https://www.crossroast.be/product/ims-b ... tfh21-5bb/
net binnen, morgen proberen
15g in het bakje (17-18g gaat niet, dan drukt een rand van de zetgroep in het maalsel aan de rand), 30g uit in iets meer dan 30s, redelijk mooie uitloop, sommige 'eilandjes' blijven nog eventjes kaal als de rest van het bakje al uitstroom heeft zoals je ook bij andere bakjes wel ziet (ik heb 'm voor de zekerheid eerst in de Cafiza gelegd zodat alle gaatjes 'open' zijn). Het aparte boontje krijgt er iets kruidigs van. Binnenkort ook met andere bonen proberen.
Leuk als afwisseling.