Pagina 137 van 642
Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 12:59
door @3aan
fransg schreef:Ik denk dat we langs mekaar heen praten dus ik laat het voor nu even zo.
Als je geen direct gelijk krijgt, laat je het maar zo? Kom op zeg laat je niet kennen en kom met een beter voorbeeld!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 14:09
door cremalover
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 14:17
door cremalover
Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 14:19
door @3aan
En nu een Chamotte steen?! Die zijn er voor gemaakt tot 1300 graden Celcius!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 14:23
door cremalover
45 e down the drain.
Chamotte heb ik al een paar jaar.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 14:39
door @3aan
Ik kan het niet echt volgen, 45 euro?? En je hebbert the real thing?
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 14:43
door cremalover
Hoezo the real thing?
Ik wilde een steen proberen met hogere accumulatiewaarde En dat is speksteen.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 15:01
door fransg
Ik heb er nog eens over nagedacht en volgens mij was deze steen niet geschikt.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 15:04
door cremalover
fransg schreef:Ik heb er nog eens over nagedacht en volgens mij was deze steen niet geschikt.
Hij is nu in ieder geval kapot.
Toch wordt speksteen veel gebruikt bij de bouw van houtgestookte broodovens.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 22 feb 2017, 15:11
door fransg
Mogelijk had de steen eerst een dag in een mild warme oven moeten drogen? Kan speksteen vocht bevatten? Mogelijk ligt het speksteen in een houtbestookte oven niet rondom vrij, maar zit het dan schouder aan schouder ingemetseld tussen broedergesteente en komt de warmte geleidelijker en van slechts een kant op het gesteente af. Dan heeft zo'n steen een minder stressvol bestaan, koelt ook slechts zeer geleidelijk af.