Pagina 139 van 155

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: do 11 apr 2024, 09:59
door fransg
bobbee schreef: do 11 apr 2024, 09:52
Drankdier schreef:Mijn vectis is inmiddels ook vorige week besteld. Nu afwachten! Dr komt een nieuwe lading groepen aan vanuit Italië en na montage komt hij vervolgens mijn kant op. Ben heel benieuwd hoe die me gaat bevallen.
Ik dacht dat de zetgroep ontwikkeld en gemaakt werdt door fracino in GB. Maar het zijn dus ook de Italianen voor deze groep. Doen ze goed daar!
Ontworpen en ontwikkeld in Birmingham, bij Fracino, voor Londinium. Voor de eerste productie ervan is een gieterij in de UK gebruikt, nu is overgestapt op een gieterij in Italië.

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: do 11 apr 2024, 10:01
door bobbee
Top! Dat kunnen ze ook wel in Italië.

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: do 11 apr 2024, 10:04
door fransg
bobbee schreef: do 11 apr 2024, 10:01 Top! Dat kunnen ze wel in Italië.
Ja er zijn daar veel meer relatief kleine flexibele productiebedrijven en als het espresso-gerelateerd is zijn ze al bekend met het idee ;-)

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: do 11 apr 2024, 10:37
door bobbee
Machines compleet in Italië laten assembleren en vanuit Italië versturen binnen EU, dan wordt die goedkoper voor ons. Maar ja, dat gaat niet lukken natuurlijk.

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: wo 01 mei 2024, 14:17
door PPP
7 weken Vectis niet gebruikt… nu blaas het water door de piston!!! Ik was 7 weken in het buitenland en verheugde mij weer op een heerlijke espresso. Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen. Geen instelling veranderd en het water giert door de piston.
Oude instellingen: maler stand 17, 16 gram bonen, 29 gram espresso er uit in tussen de 24-30 seconden.
Nieuwe instelling maler uiteindelijk naar stand 7, koffie 29 gram in 10 seconden…

Mijn vraag is het normaal dat je de maler zoveel fijner moet zetten na een periode van minder gebruik en natuurlijk een heel ander seizoen. (Ik kreeg de Vectis in december). Alle tips welkom


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: wo 01 mei 2024, 14:23
door cremalover
PPP schreef: wo 01 mei 2024, 14:17 7 weken Vectis niet gebruikt… nu blaas het water door de piston!!! Ik was 7 weken in het buitenland en verheugde mij weer op een heerlijke espresso. Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen. Geen instelling veranderd en het water giert door de piston.
Oude instellingen: maler stand 17, 16 gram bonen, 29 gram espresso er uit in tussen de 24-30 seconden.
Nieuwe instelling maler uiteindelijk naar stand 7, koffie 29 gram in 10 seconden…

Mijn vraag is het normaal dat je de maler zoveel fijner moet zetten na een periode van minder gebruik en natuurlijk een heel ander seizoen. (Ik kreeg de Vectis in december). Alle tips welkom


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wel als de koffie ook al 7 weken in de maler zit :mrgreen:
Koop verse koffie.

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: wo 01 mei 2024, 14:32
door bobbee

PPP schreef:7 weken Vectis niet gebruikt… nu blaas het water door de piston!!! Ik was 7 weken in het buitenland en verheugde mij weer op een heerlijke espresso. Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen. Geen instelling veranderd en het water giert door de piston.
Oude instellingen: maler stand 17, 16 gram bonen, 29 gram espresso er uit in tussen de 24-30 seconden.
Nieuwe instelling maler uiteindelijk naar stand 7, koffie 29 gram in 10 seconden…

Mijn vraag is het normaal dat je de maler zoveel fijner moet zetten na een periode van minder gebruik en natuurlijk een heel ander seizoen. (Ik kreeg de Vectis in december). Alle tips welkom


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Een maler staat nooit vast, bijstellen en tweaken middels oa maalgraad is een dagelijks iets dus zeker na 7 weken en/of nieuwe bonen ongeacht of het dezelfde bonen zijn maar vers gebrand. Het gaat erom dat je de extractie weer goed krijgt. Dus alles bijstellen tot je weer goede espresso's hebt, als dat lukt is er niets aan de hand.

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: wo 01 mei 2024, 14:40
door fransg
PPP schreef: wo 01 mei 2024, 14:17 Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen.
Bedoel je dat je net verse bonen hebt gehaald of dat je de oude inmiddels overleden bonen nog had?

Welke bonen exact van wie en wanneer gebrand?

Welke maler precies?

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: do 02 mei 2024, 09:20
door PPP
fransg schreef:
PPP schreef: wo 01 mei 2024, 14:17 Ik heb niets veranderd, zelfde (nieuwe) bonen.
Bedoel je dat je net verse bonen hebt gehaald of dat je de oude inmiddels overleden bonen nog had?

Welke bonen exact van wie en wanneer gebrand?

Welke maler precies?
Hi Frans,

Ik maal met de DF64V
Mijn bonen zijn van Caffe New York 250 gram. Heb een tweede nieuw pak geopend.
Het verbaasde me dat ik van stand 17 op de maler nu op stand 6 maal. Terwijl voorheen het meer 1 omhoog of naar beneden was voor een groot verschil..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: De LONDINIUMs afdeling

Geplaatst: do 02 mei 2024, 09:20
door PPP
Afbeelding

Afbeelding



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk