Re: Handleiding voor de beginner in espresso
Geplaatst: wo 15 sep 2021, 11:00
Ik zelf gebruik een 12-14 grams bakje. Die kleine van 7-9 gr,.ook van IMS, heb ik ook maar oh dih, te moeilijk. Te vinden terug in dit draadje.dennisgaal schreef:Is ook logisch maar waar het dan wringt is dat je nooit aan de 25 seconden doorlooptijd komt met een klein beetje koffie in een dubbel filterbakje. Voor zover ik kan zien gebruikt 90% van de koffie-experts op dit forum het dubbele filterbakje, en zet, neem ik aan, ook dan dus telkens weer een dubbele espresso.GuidovW schreef: ma 13 sep 2021, 20:51 Of iets minder koffie gebruiken, dan is hij minder krachtig....
Hoe doen deze experts het als ze één bakkie willen zetten? Met het enkele filterbakje en daarmee de bekende waarden opvolgend, of met een brouwsel dat niet volgens de algemene espressoregels gemaakt wordt?