Pagina 141 van 642

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 feb 2017, 16:56
door fransg
fransg schreef:Het dikke boek "Meer brood uit eigen oven" van die Levine van Doorne, uitgegeven door nota bene Forte Culinair, kijk ik feitelijk nooit in.
Ik heb het gedonederd aan Bookcrossing:

http://www.bookcrossing.com/journal/14416316/

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 24 feb 2017, 15:29
door cremalover
Weer een stoeptegel

https://youtu.be/IV8t2KXF6KY" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Rogge volkoren en een cappucino kop geroosterde zadenmix.

Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 24 feb 2017, 16:18
door fransg
Prima!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 24 feb 2017, 20:05
door mutsje
Ziet er waarachtig ondanks stoeptegelformaat erg aantrekkelijk uit om je tanden erin vast te bijten.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 24 feb 2017, 21:13
door bobbee
Bij gebrek aan middelen deze week bij mijn moeder brood met de broodbakmachine gemaakt. Gist brood dus, van 100% speltmeel en speltbloem wat ik nog had thuis en op moest aangevuld met zonnebloempitten en gierst. En een krentenbrood met kaneel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 25 feb 2017, 13:37
door mutsje
Kijk een panasonic werkbeest, ik lees op het lekker eten met de gotclub (op gatering of tweakers) alleen maar goede verhalen over dit merk als brood/pizzadeeg slaaf. Overige merken schijnen inferieur te zijn aan dit werkpaard.
Had je al keuze gemaakt wat je nieuwe keukenslaaf wordt bobbee?

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 26 feb 2017, 09:28
door bobbee
Daar hebben ze gelijk in! Deze panasonic is al zeker 10 jaar oud en doet het nog steeds perfect. Ik heb er twee, 1 thuis en 1 bij mijn moeder gezet maar die gebruikt hem nooit. Ik gebruik die ik thuis heb nu als kneder en gaat eigenijk prima. Ik denk dat ik een nieuwe motor bestel voor de kenwood chef en hem dan op marktplaats te koop zet.

Misschien wil ik ooit een spiraalkneder. De Famag Grilletta lijkt mij wel wat. Maar dan wil ik er ook een grotere oven bij. Een GGF. En dan desem broodjes verkopen om stinkend rijk te worden.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 26 feb 2017, 09:29
door bobbee
Leuk filmpje over gluten en waarom je welk deeg kiest :

https://youtu.be/zDEcvSc2UKA

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 26 feb 2017, 12:58
door cremalover
Heb al een aantal jaar een Kenwood Chef Major.
Perfect ding voor 1.5 kilo zwaar deeg.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 26 feb 2017, 13:03
door bobbee
Ik heb geen major maar een chef classic en die kan maximaal 1kg aan van in totaal alle igrediƫnten. De panasonic kan ik 1kg meel + 700 gram water en zout etc en geeft geen krimp.

Een keukenmachine is een planeetmenger en eigenlijk ongeschikt voor deeg maar wel inzetbaar voor van alles. Dus als je de machine alleen gebruikt voor deeg is de spiraalkneder de beste keus.