Pagina 144 van 642

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 11:38
door @3aan
De Penanten deden er hele capriolen mee uithalen, de Engelse waren wat behoudener, behalve als de pleegmoeder in de buurt was dan zat het hele eenjarigen legioen bij de diverse trossen te wachten dat ze gevoerd werden, de pleegmoeder was een oranje kanarieman! ;)

Helaas konden de Rose-kaketoes niet bij de rest.

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 11:48
door bobbee
cremalover schreef:Ik gaf dat vroeger aan mijn parkieten die waren er gek op.
Zelf ga ik niet mee in die superfoodrage.
Superfood? Dat heb ik nooit gezegd. Het is gewoon gierst. Een graansoort. Ik vind het gewoon lekker.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 11:52
door fransg
Ik kookte reeds met gierst toen de twintigers die nu 'superfood' kopen nog geboren moesten worden.

Er zijn ook stoere mannen die uitsluitend vlees willen eten en groente 'konijnenvoer' noemen.

Ja zo komen we er wel ;-)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 11:55
door bobbee
Maar.... Waar komt dat Superfood verhaal vandaan? Dat is totaal niet ter sprake. Niet dat daar dan weer wat mis mee is maar er zijn wel wat belangrijkere dingen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 12:07
door fransg
bobbee schreef:Maar.... Waar komt dat Superfood verhaal vandaan? Dat is totaal niet ter sprake.
Ik denk dat Cremalover daarmee aankwam. Hij schreef:
cremalover schreef:Zelf ga ik niet mee in die superfoodrage.
Door iets "die superfoodrage" te noemen of vogel- dan wel konijnenvoer versimpel je de discussie en dan wordt het al gauw tv-tafelherenpraat van stoere mannen bij een voetbalprogramma die gezondheid iets voor verwijfde mietjes noemen en dan heel hartelijk om elkaars grapje lachen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 13:34
door cremalover
fransg schreef:
bobbee schreef:Maar.... Waar komt dat Superfood verhaal vandaan? Dat is totaal niet ter sprake.
Ik denk dat Cremalover daarmee aankwam. Hij schreef:
cremalover schreef:Zelf ga ik niet mee in die superfoodrage.
Door iets "die superfoodrage" te noemen of vogel- dan wel konijnenvoer versimpel je de discussie en dan wordt het al gauw tv-tafelherenpraat van stoere mannen bij een voetbalprogramma die gezondheid iets voor verwijfde mietjes noemen en dan heel hartelijk om elkaars grapje lachen.
Ben iemand van weinig woorden.
Maar gierst is nog steeds en was het vroeger al een geliefd vogelvoer.

Wordt in de scene gezien als superfood.Elk jaar is het wat anders.
De schillen van de rode druif in wijn,de bessen,de vogelzaden(ik verwijs naar een uitzending van de keuringsdienst van waarde wasr een vogelzaadspecialist het een bio winkels verkocht....lache :mrgreen: ),dan is brood weer slecht of boter.Oh ja....boter mag weer.
En in alles zal wel iets van waarheid zitten.Is voor de leek iig moeilijk te overzien.
Ik sla het vogelzaad daarom maar over.Maar ieder moet lekker doen waar hij zin in heeft.
Slecht zal het niet zijn.Zolang je niet met een poot op een stok zittend gaat slapen is er niks aan de hand.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 13:40
door fransg
cremalover schreef:Ben iemand van weinig woorden.

Elk jaar is het wat anders.

En in alles zal wel iets van waarheid zitten.

Is voor de leek iig moeilijk te overzien.

Maar ieder moet lekker doen waar hij zin in heeft.
Oh, dat klinkt al veel meer genuanceerd.

Nu ben ik het weer volledig met je eens.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 14:02
door cremalover
Ik haat zwart wit denken.Een genuanceerder iemand als ik zul je niet vaak tegen komen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 14:13
door bobbee
Wat leuk dat je het dan toch probeert om eens in een broodje te verwerken!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 01 mar 2017, 18:57
door mutsje
Dus Cremalover gaat ook Gierst in zijn brood verwerken, tof ben benieuwd naar het resultaat. Heb zelf nu mix van 100gr roggemeel 150 gr wholeweat en 250 gr plain weat met droge gist, water, boter en een snufje zout. Ga er denk ik nog sesamzaden door donderen en afmaken met maanzaad voordat het de oven in gaat.