Pagina 145 van 642
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 01 mar 2017, 19:25
door bobbee
Tsja, hij zegt dat hij niet zwart wit denkt dus ja....
Gierst is trouwens nooit vogel voedsel geweest, dat is zo ontstaan. Dat graan is al 6000 jaar oud en was gewoon dagelijkse kost, in poolse winkels wordt het ook nog gewoon verkocht als zijnde voedsel voor mensen.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 01 mar 2017, 21:42
door mutsje
Zo mijn mix is weer uit de oven
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 01 mar 2017, 23:33
door fransg
Hm, daar zou ik graag een goed broodmes in zetten!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 02 mar 2017, 07:10
door cremalover
mutsje schreef:Zo mijn mix is weer uit de oven
Die heeft nog een enorme stoot in de oven gekregen.Had nog even mogen rijzen.
Blijft het moeilijkste....wanneer moet het brood de oven in?Dat blijft letterlijk natte vinger werk.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 02 mar 2017, 07:14
door cremalover
mutsje schreef:Dus Cremalover gaat ook Gierst in zijn brood verwerken, tof ben benieuwd naar het resultaat. Heb zelf nu mix van 100gr roggemeel 150 gr wholeweat en 250 gr plain weat met droge gist, water, boter en een snufje zout. Ga er denk ik nog sesamzaden door donderen en afmaken met maanzaad voordat het de oven in gaat.
Ik haal mijn graan en meel bij Kaufland en DM.
Weet niet of ze daar gierst hebben.
Ben zelf enorme liefhebber van rogge.
Maar sta open voor alles.
Vergeet nooit toen ik de eerste keer ECHTE couscous at.
Sindsdien mijn favoriete eten.
Eisbein.....ziet er niet uit masr het malste vlees dat er is.
Hersens gebakke in de pan met een eitje.....mmmhhh
Etc etc
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 03 mar 2017, 08:43
door cremalover
Videootje over mijn kleine Kenwood.
Erg zwaar deeg.Puur zelfgemalen rogge met pitten etc.
Dik 1.5 kilo.
Doet gewoon zijn ding.
Genoeg voor twee kleine broden.
https://youtu.be/x_FPh_caKts" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 03 mar 2017, 08:50
door mutsje
Hoge hydratie zo te zien. Ik ga zo weer brood bakken, deze keer twee denk ik zodat ik iemand op de bso blij kan maken. Die loopt al weken te zeuren dat ze ook een brood wil, maar zelf bakken ho maar. vanmiddag pannenkoeken bakken van strong weat want dat vult lekker!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 03 mar 2017, 08:52
door bobbee
Je hebt geen kleine Kenwood. De chef classic is klein. Jij hebt een major voor zover over ik weet
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 03 mar 2017, 09:05
door cremalover
bobbee schreef:Je hebt geen kleine Kenwood. De chef classic is klein. Jij hebt een major voor zover over ik weet
Klopt.
Masr ik heb de chef classic opgezocht.
Ziet er op het oog net zo groot uit.
Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 03 mar 2017, 09:45
door bobbee
cremalover schreef:bobbee schreef:Je hebt geen kleine Kenwood. De chef classic is klein. Jij hebt een major voor zover over ik weet
Klopt.
Masr ik heb de chef classic opgezocht.
Ziet er op het oog net zo groot uit.
800 watt vs 1200 watt
4,6 ltr vs 6,7 ltr!