Pagina 155 van 646

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 22 mar 2017, 21:42
door seels
fransg schreef:
seels schreef:2de toscaans broodje.
Afbeelding
Daar zou ik wel een plakje van willen bij de koffie, dat is een verjaardags-cake! Kaarsjes erop, beetje suikersmeer eroverheen.
Is ook in een cake vorm gebakken ;) vorige was rond, heeft toch meer mijn voorkeur.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 22 mar 2017, 23:08
door mutsje
Ik zie weer enorm smakelijke zaken voorbij komen maar bak voorlopig niet. Ga komend weekeinde weer broden maken, denk ook witte bolletjes zodat we een smakelijke lunch hebben :)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 14:56
door bobbee
Afbeelding


Afbeelding


250 gram Amerikaans patent bloem
250 gram volkoren meel
14 gram keltisch zeezout
328 gram water
100 gram roggekorrel 4 dagen in water geweekt
150 gram rogge desem (100% hydratatie)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 15:14
door fransg
Fantastisch. Volgens mij is het bakniveau de afgelopen maanden bij een aantal van ons met sprongen omhoog gegaan.

Ik mag wel een extra tandje bijzetten ;-)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 17:02
door bobbee
Ja Frans jij moet een beetje doorzetten wil je het bijhouden
Afbeelding
Afbeelding


Het brood stribbelde enorm tegen wanneer ik het aansneed:

https://youtu.be/u4yBWs4tfVw

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 17:07
door fransg
Fraai. De rogge houdt het misschien wat stevig/taai, maar bellen genoeg!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 17:22
door bobbee
Hij is wat "spekkig" inderdaad. En de roggekorrel aan de buitenzijde zijn hard gebakken. Dat is wat minder, maar eet hem wel op.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 20:54
door seels
Heb tot nu toe brood gebakken met een kant en klare mix waarbij enkel water toe te voegen was. klaar voor de next step.

Als ik bv dit recept handhaaf; https://www.weekendbakery.com/posts/pai ... esembrood/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wat is dan de desemcultuur? is dat iets dat ik moet kopen? en is dit dan volkoren desembroo dof wat vervang ik bv om het een volkoren desembrood te maken?

sorry voor de noob vragen ;)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 20:59
door fransg
seels schreef:Wat is dan de desemcultuur?
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl ... desem.html

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 mar 2017, 21:19
door seels
fransg schreef:
seels schreef:Wat is dan de desemcultuur?
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl ... desem.html
Verduidelijkt al heel veel, merci!
Dus al sik het recept goed lees kan ik overal het tarwemeel vervangen door een meel naar keuze maar blijft het rogge meel overal wel hetzelfde.
Dus ipv op dag 1, 75gr roggemeel en 25 tarwebloem te nemen zou ook kunnen 100gr roggemeel of 75gr rogge en 25gr spelt ofzo?