Re: Wat drink je nu?

1561
Hij is wat heftiger op de zuren deze keer, verandering van spijs doet eten toch ;) De Congo is echt heftig als single origine espresso, maar als je met deze 3AF en beetje speelt zit er echt wat moois in. Bergamot en zwarte thee aroma, citroenthee en lichte melkchocolade, beetje peperig in de finish.

Temp omhoog, dosis omlaag is het beginpunt en geen korte zetratio dan krijg je tomaat!

Re: Wat drink je nu?

1563
Keyser schreef: do 31 okt 2019, 17:17 Dus 96 graden, afhankelijk van de machine.
Hoeveel gram raad je aan? En boven de 25 sec doorlooptijd?
Ik ben (zonder pre-infusie meegerekend) zelf niet zo'n fan van lange doorlooptijden. Het is een beetje iets persoonlijks maar ik vind shots die 30sec lopen al snel wat wrang. Maar gebruik gewoon je "ball-park" doorlooptijd die je ook voor andere espresso pakt.

Dosering 1 of 2 gram lager dan wat je normaal doet, brew-ratio 10a20% hoger dus bijvoorbeeld 1:2,2 en vanaf daar beetje tweaken.

De mindere crema waar je eerder over schreef is een resultaat van de lichtere branding en niets om je zorgen over te maken. Volgende keer pak je gewoon lekker een COL oid en dan kan je weer mooi strepen trekken ;)

Re: Wat drink je nu?

1566
we tigers schreef: di 29 okt 2019, 21:09 IMG_0868.JPG

Zojuist voor mijn vrouw een Café Bombón gemaakt. Ik heb er voor mezelf ook maar eentje gemaakt, maar wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Echt een te grote klap zoetheid voor mij. Mijn vrouw echter wil er morgenavond na het eten weer eentje.
Het bestuur heeft vandaag pumpkin pie gemaakt en er is gecondenseerde melk over, dus straks grijp ik mijn kans voor een café bombón met een mooi likeurtje erbij. De tandarts wrijft vast in zijn handjes :mrgreen: