Pagina 164 van 646

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 08 mei 2017, 12:57
door bobbee
Lekker!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 08 mei 2017, 16:01
door @3aan
Jullie zijn goed bezig, heb al een paar weken geen brood gebakken, ik heb een vervelende aandoening aan mijn linker arm, ik tennis niet eens . . .?

Verstuurd vanaf mijn SM-T700 met Tapatalk

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 09 mei 2017, 00:07
door fransg
ach wat vervelend!

en je grote brooddeegkneedmachien kan e.e.a. niet van je overnemen?

sterkte Adriaan!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 09 mei 2017, 02:47
door @3aan
Dat machien doet een hoop maar mist nog net die finesse die je nodig hebt, ook het uitscheppen en portioneren en nakneden lukt helaas nog niet.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 09 mei 2017, 06:17
door bobbee
Hopelijk herstel je snel! Sterkte.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 09 mei 2017, 13:45
door cremalover
@3aan schreef:Dat machien doet een hoop maar mist nog net die finesse die je nodig hebt, ook het uitscheppen en portioneren en nakneden lukt helaas nog niet.
Heb ik een keer of drie gehad.
Pijnlijke fysiomassage helpt me er snel vanaf.Wel erg pijnlijk.Verklevingen worden eruit geknepen.
Maar dan ben je er met een behandeling of 4 a 5 vanaf.
Rust duurt heel lang is mijn ervaring en cortisone helpt drie maanden maar dan kan het weer snel terugkomen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 09 mei 2017, 13:46
door cremalover
Rogge koriander met honing en zo.
Afbeelding

tp://s143.photobucket.com/user/echtemuis/media/IMG_20170509_135204615.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;]
Afbeelding
[/URL]

50%zelfgemalen rogge,30%roggemeel en 20% tarwemeel.
Een roggedesem is niet te vergelijken met tarwe.
Tarwe is leuk als bijvoegsel om wat gluten toe te voegen en het geheel wat smeuiger te maken.
Smaak is top.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 10 mei 2017, 18:31
door mutsje
Lekker hoor, mijn knecht staat het deeg te draaien achter me en ik geniet van het geluid. Straks even in kommetje voor eerst rijs en daarna weer naar tweede. Dan vlot naar me ander hobby (houtbewerking in wording)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 13 mei 2017, 17:04
door cremalover
Roggen volkoren met koriander en ander spuk.
Oud brood gebakken in olijfolie en laten weken en eronder gedraaid.
Paar uurtjes in de magnetron enweer klaar.

Afbeelding


Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 13 mei 2017, 17:08
door fransg
Mooi.

Gebruik je een (natte) doek om het deeg in te laten rijzen? Te zien aan de weef-afdruk bovenop het brood.