Pagina 167 van 646

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 07 jun 2017, 21:37
door bobbee
Thanks!

Als je het vergelijkt met onze koffiemachines dan is dit zeg maar hetzelfde als een superautomaat in vergelijking met onze E61 of lever espressomachine.
Geen poespas of onnodige electronica die kapot kan maar gewoon een goed doordacht ontwerp. Stenen bodem met isolatie eronder en erboven in het "dak" ook isolatie. Gasbrander erin die verdomd goed ontworpen is door een paar pientere ontwerpers en in de oven boven de vlam een uitstulping die zorgt dat de vlam naar voren gaat rollen en alleen maar aan de voorkant eruit kan.
Enige is af en toe de binnenkant schoonmaken. Heel eenvoudig en simpel maar ontwerp het maar eens. Ervaring zit hem in het moederbedrijf gozny ovens:
https://www.gozneyovens.com

Ook al Brits, net als die ene espressomachine fabrikant die ook van die mooie maakt....
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 08 jun 2017, 19:51
door mutsje
Dat is wel iets wat op mijn wishlist staat. Maar voorlopig ben ik bezig met mijn gereedschappen weer te upgraden nieuwe aan te schaffen etc. Wel straks ff foto van een brood posten ;) die zit nu lekker in de oven.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 11 jun 2017, 21:31
door bobbee

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 12 jun 2017, 21:29
door mutsje
Ja leuk he die feiten en fabeltjes. Brood heeft de laatste tijd wel meer aandacht , maar zuurdesem heeft minder gist slaan ze de plank wel beetje mis. Zuurdesem heeft oergist :) oldskool bakken.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 14 jun 2017, 08:11
door R&B
Oldskool en Oer zijn leuke "marketing"termen, maar maken het product niet meteen veel gezonder.

Doe (zeker vwb genotsmiddelen) gewoon wat je lekker vind. Geniet, eet gevarieerd en met mate.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 14 jun 2017, 20:06
door mutsje
R&B schreef:Oldskool en Oer zijn leuke "marketing"termen, maar maken het product niet meteen veel gezonder.

Doe (zeker vwb genotsmiddelen) gewoon wat je lekker vind. Geniet, eet gevarieerd en met mate.
Dat zijn termen die ik gebruik :) omdat oergist (zuurdesem) al veel langer bestaat dan droge gist. Niks marketing dus ;) Verder interesseren artikelen in de nu.nl categorie me zelden of nooit, ik lees ze wel maar hecht er weinig waarde aan. Als er echt een wetenschappelijke onderbouwing komt waarom je ingrediƫnt X moet nemen in plaats van Y luister ik wel.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 15 jun 2017, 12:49
door R&B
mutsje schreef: Dat zijn termen die ik gebruik :) omdat oergist (zuurdesem) al veel langer bestaat dan droge gist. Niks marketing dus ;)
De gist in droge gist bestaat al net zo lang als de gist in zuurdesem. De een is niet meer oer dan de ander... ;)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 16 jun 2017, 14:08
door mutsje
R&B schreef:
mutsje schreef: Dat zijn termen die ik gebruik :) omdat oergist (zuurdesem) al veel langer bestaat dan droge gist. Niks marketing dus ;)
De gist in droge gist bestaat al net zo lang als de gist in zuurdesem. De een is niet meer oer dan de ander... ;)
Zuurdesemgist bestaat toch al veel langer dan droge gist??

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 16 jun 2017, 14:25
door R&B
Ja, qua vorm wel, maar de micro-organismen verschillen fylogenetisch gezien niet (veel) van leeftijd.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 16 jun 2017, 19:26
door mutsje
R&B schreef:Ja, qua vorm wel, maar de micro-organismen verschillen fylogenetisch gezien niet (veel) van leeftijd.
Zo zie je maar weer wat geleerd. Maar het zogenaamde oergist word toch al gebruikt toen we het woord gist nog niet eens kenden. Daar doel ik dan ook op.