Pagina 174 van 642

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 12 jul 2017, 13:15
door fransg
Franse bakkers kunnen er niks van en een Amerikaan gaat dat rechtzetten, dat is geloof ik de strekking:

https://www.nytimes.com/2017/07/11/dini ... -rigo.html
All across France, the local boulangerie — the mom-and-pop shop that turns out classically crusty baguettes, eggy brioches, sturdy boules and croissants as light as air — has fallen into decline in recent decades as some people have adopted carbohydrate-free diets and others have grown accustomed to buying bread at supermarkets and convenience stores that make their own, using cheap ingredients. In the process, bread aficionados lament, the quality of the average loaf has plummeted, and many traditional bakeries have closed.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 12 jul 2017, 21:52
door R&B
Nou, als er één land is waar ik nog nooit lekker brood gegeten is is het de VS!
Alles is zacht (als in nooit krokant) en gezoet... :shock:

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 14 jul 2017, 16:21
door cremalover
bobbee schreef:
mutsje schreef:ziet er verdomd lekker uit.
fransg schreef:Bijzonder mooi deze!
Sinds ik de recepten aan mijn laars lap en zelf nadenk gaat het eigenijk veel beter. :)

Dank voor het compliment!

Deze kwam zojuist op Twitter voorbij
Afbeelding
: Heel of gesneden?
Afbeelding
Ja het natte vinger werk.Ik vaar er wel bij.
Recepten zijn saai.Handig voir als je met iets begint.Of het nu couscous of brood is maar zo snel mogelijk vergeten.
Ze dwingen je in een keurslijf en beperken je culinaire creativiteit.
Verder heb je er een leesbril bij nodig en die ben ik altijd kwijt.

Re: RE: Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 14 jul 2017, 17:58
door @3aan
cremalover schreef:
bobbee schreef:
mutsje schreef:ziet er verdomd lekker uit.
fransg schreef:Bijzonder mooi deze!
Sinds ik de recepten aan mijn laars lap en zelf nadenk gaat het eigenijk veel beter. :)

Dank voor het compliment!

Deze kwam zojuist op Twitter voorbij
Afbeelding
: Heel of gesneden?
Afbeelding
Ja het natte vinger werk.Ik vaar er wel bij.
Recepten zijn saai.Handig voir als je met iets begint.Of het nu couscous of brood is maar zo snel mogelijk vergeten.
Ze dwingen je in een keurslijf en beperken je culinaire creativiteit.
Verder heb je er een leesbril bij nodig en die ben ik altijd kwijt.
Brilletje leg ik altijd uitgevouwen over de mixer! ;)

Verstuurd vanaf mijn SM-T700 met Tapatalk

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 14 jul 2017, 19:45
door fransg
cremalover schreef:Recepten zijn saai. Handig voor als je met iets begint.

Ze dwingen je in een keurslijf en beperken je culinaire creativiteit.
Mee eens. Je leert ook meer over waar je werkelijk mee bezig bent door echt alles aan het vervaardigen van een broodje zelf uit te pluizen.

Om te starten is een stramien ideaal, daarna zo snel mogelijk ervan af stappen en zelf op zoek gaan naar wat goed werkt voor dat ene broodje, en dan verder. Ik merk hoe langer hoe meer dat ik nog maar helemaal aan het prille begin sta. Het brood is lekker en ziet er goed uit maar ermee 'spelen' en snel en simpel iets aanpassen waardoor het net beter gaat, dat is een heel gedoe. Leuk om uit te vissen.

Zoals Bobbee behendig dat pizzadeeg vervaardigen onder de knie heeft, prachtig om te zien, en dan is het nog eens echt zuurdeeg ook.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 16 jul 2017, 10:09
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 20 jul 2017, 05:27
door fransg
Een dochter van Frank Zappa over glutenvrij brood en "echt Europees zuurdeeg" dat veel beter is dan het Amerikaanse spul:

http://united-mutations.blogspot.nl/201 ... zappa.html

Ik heb alleen het begin gehoord, ben afgehaakt toen die onzin over zuurdesem begon. daarna zal het wel over tal van andere onderwerpen gaan aangezien je over veel dingen onzin kunt zeggen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 29 jul 2017, 14:49
door mutsje
Bij openlucht museum in de IJfel, weet naam even niet meer maar hier staat een werkende 150 jaar oude oven die dagelijks gebruikt wordt. En ik moet zeggen de broodjes en gebak wat ze daar maakten was errug lekker!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 07 aug 2017, 10:22
door R&B

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 08 aug 2017, 19:02
door mutsje
leuk! Heb weer een Wit brood op eerst rijs staan. Straks tweede rijs in mandje daarna kan die de oven in.