Pagina 175 van 189

Re: Latte art fotos

Geplaatst: wo 05 feb 2025, 13:27
door MichaelGaggia
Vanmorgen ook weer genoten van deze heerlijke flatwhite.
Afbeelding

Re: Latte art fotos

Geplaatst: vr 07 feb 2025, 08:48
door gilleko B.
MichaelvDuuren schreef:Vanmorgen ook weer genoten van deze heerlijke flatwhite.
Afbeelding
Kijk now UR talkin'!

Afbeelding



Re: Latte art fotos

Geplaatst: zo 02 mar 2025, 10:06
door gilleko B.
Een zalige zondag!!!
Afbeelding
Afbeelding



Re: Latte art fotos

Geplaatst: zo 02 mar 2025, 11:09
door omeCoffee
Knap werk weer!

Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.

Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!

Dus: help!!

Re: Latte art fotos

Geplaatst: zo 02 mar 2025, 11:37
door Rosanne
omeCoffee schreef:Knap werk weer!

Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.

Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!

Dus: help!!
Nadat ik de melk voor 2 of 3 kopjes heb opgeschud mix ik de melk met behulp van twee melkkannetjes (zoals je ook alle barista’s ziet doen).

Re: Latte art fotos

Geplaatst: ma 03 mar 2025, 10:40
door gilleko B.
omeCoffee schreef:Knap werk weer!

Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.

Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!

Dus: help!!
Inkopper
Afbeelding
Afbeelding
, veel blijven oefenen. Ik zelf bereik de mooiste melkstructructuur in een 350ml melkkannetje. Ik vermoed omdat ik die het meeste gebruik voor het schuimen en dan ontstaat er in de
tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.

Afbeelding



Re: Latte art fotos

Geplaatst: di 04 mar 2025, 07:53
door omeCoffee
gilleko B. schreef:
omeCoffee schreef:Knap werk weer!

Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.

Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!

Dus: help!!
Inkopper
Afbeelding
Afbeelding
, veel blijven oefenen. Ik zelf bereik de mooiste melkstructructuur in een 350ml melkkannetje. Ik vermoed omdat ik die het meeste gebruik voor het schuimen en dan ontstaat er in de
tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.

Afbeelding
Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.

Re: Latte art fotos

Geplaatst: di 04 mar 2025, 08:09
door gilleko B.
omeCoffee schreef:
gilleko B. schreef:
omeCoffee schreef:Knap werk weer!

Bij mij zat het er al niet in maar moet nu ook wennen aan de nieuwe machine en de 4-gats stoomtip. Dat is al een hele uitdaging !
Misschien maar een tip met twee gaatjes kopen (zijn die dingen universeel eigenlijk?).
Bij de pro 800 heb ik een stoomtip met twee gaatjes en schuim ik melk op per kopje. Werkte voor mij goed.

Maar altijd als ik melk opschuim voor twee kopjes tegelijk, komt er in één kopje veel melkschuim en in de ander veel melk. Ik krijg het niet goed verdeeld. En nu met de LR en z’n stoomtip met 4 gaatjes wordt het er niet beter op!

Dus: help!!
Inkopper
Afbeelding
Afbeelding
, veel blijven oefenen. Ik zelf bereik de mooiste melkstructructuur in een 350ml melkkannetje. Ik vermoed omdat ik die het meeste gebruik voor het schuimen en dan ontstaat er in de
tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.

Afbeelding
Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.
Genau, ik moest bij wisseling van mijn Rocket naar een Linea Mini van rechts naar links gaan schuimen, dat heeft eventjes nog wat voeten in de aarde gehad. Ben je als consensieus barrista in de horeca bezig, het bereiken van the perfect cup zit in je haarvaten en je zet 400 koppen per dag, dan heb je wat minder moeite. Dan kan je achter je rug een latte gieten (zijn filmpjes van). Maar voor eenvoudige stervelingen zoals jij en ik geldt wat anders.

Afbeelding



Re: Latte art fotos

Geplaatst: di 04 mar 2025, 08:17
door omeCoffee
gilleko B. schreef:
omeCoffee schreef:
gilleko B. schreef:Inkopper
Afbeelding
Afbeelding
, veel blijven oefenen. Ik zelf bereik de mooiste melkstructructuur in een 350ml melkkannetje. Ik vermoed omdat ik die het meeste gebruik voor het schuimen en dan ontstaat er in de
tijd met die hoeveelheid melk, en die grootte van het kannetje een soort zesde zintuig tijdens het kijken en voelen. Die vortex bereik je ook heel makkelijk in zo'n klein kannetje. Een 500 ml voor 2 kopjes lukt vaak goed, maar doordat ik die minder gebruik
is het lastiger. Ook qua snelheid. Voor 2 latte's schuim ik weleens 2x in een 350 ml kannetje. Transferring, overgieten van de melk en schuddellen biedt vaak een uitkomst. In de horeca gebeurt dat ook nmm ter voorkoming/terugdringing van verspilling van melk. Als het schuim te schuimig is helpt niets meer. Een viergats tip vind ik persoonlijk erg prettig werken met de volle 2 bar eruit.

Afbeelding
Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.
Genau, ik moest bij wisseling van mijn Rocket naar een Linea Mini van rechts naar links gaan schuimen, dat heeft eventjes nog wat voeten in de aarde gehad. Ben je als consensieus barrista in de horeca bezig, het bereiken van the perfect cup zit in je haarvaten en je zet 400 koppen per dag, dan heb je wat minder moeite. Dan kan je achter je rug een latte gieten (zijn filmpjes van). Maar voor eenvoudige stervelingen zoals jij en ik geldt wat anders.

Afbeelding
Eens!

En ook ik ben gewisseld, van links naar rechts. Rechts is qua opstelling op het aanrecht perfect maar het is wennen! Misschien bouw ik het wel om.

Re: Latte art fotos

Geplaatst: di 04 mar 2025, 08:28
door gilleko B.
omeCoffee schreef:
gilleko B. schreef:
omeCoffee schreef: Dat is het, dat zesde zintuig. Dat werkte bij mij voor een 350 ml kannetje met voor 1 cappuccino melk erin en een stoomtip met 2 gaatjes.
Dus een 2 gats tip zoeken of leren werken met 4 en meer melk per keer.
Genau, ik moest bij wisseling van mijn Rocket naar een Linea Mini van rechts naar links gaan schuimen, dat heeft eventjes nog wat voeten in de aarde gehad. Ben je als consensieus barrista in de horeca bezig, het bereiken van the perfect cup zit in je haarvaten en je zet 400 koppen per dag, dan heb je wat minder moeite. Dan kan je achter je rug een latte gieten (zijn filmpjes van). Maar voor eenvoudige stervelingen zoals jij en ik geldt wat anders.

Afbeelding
Eens!

En ook ik ben gewisseld, van links naar rechts. Rechts is qua opstelling op het aanrecht perfect maar het is wennen! Misschien bouw ik het wel om.
Moraal van het verhaal: we gaan gewoon dapper door
Afbeelding


Afbeelding