Pagina 176 van 642

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 11 aug 2017, 03:17
door @3aan
mutsje schreef:als je wat verzagen moet stuur je me maar een PM Adriaan. Heb zaagtafel staan.
Doen ze bij de plaatselijke DHZ voor een euro per zaagsnede en secuur, neem m'n eigen hout mee!

Heb een goede bovenfrees en een afkortzaag van ELU, langszagen dus bij de DHZ. ;)

De getoonde plank is dus mijn kneedplank, zwaar en onhandig maar perfect er op kneden!

Verstuurd vanaf mijn SM-T700 met Tapatalk

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 23 aug 2017, 23:13
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 23 aug 2017, 23:34
door bobbee
Heerlijk!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 24 aug 2017, 21:13
door mutsje
ik heb net een compleet mislukt uber compact broodje gemaakt. Had er roggemeel doorheen gedaan omdat alles op was grinz. Maar te weinig water toegevoegd bleek achteraf. Morgen weer beter ga ik weer een muesli brood maken.

Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 02 sep 2017, 18:40
door Rik H.
Vandaag wilde ik twee lichte volkoren broden bakken, half tarwebloem half volkorenmeel.
Alles wat ik bij de molen haal zit in dezelfde bruine zakken.
Toen ik alles aan het kneden was, vond ik het deeg wat raar ruiken en licht van kleur.
Toen ik de zak ik op het aanrecht nog eens goed bekeek bleek ik Achterhoeks pannenkoekenmeel gebruikt te hebben.
Dus nu is het een los en mals witbrood met een deel boekweitmeel geworden, niets mis mee en een mooie krokante korst.

Afbeelding




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: RE: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 02 sep 2017, 18:43
door bobbee
Rik H. schreef:Vandaag wilde ik twee lichte volkoren broden bakken, half tarwebloem half volkorenmeel.
Alles wat ik bij de molen haal zit in dezelfde bruine zakken.
Toen ik alles aan het kneden was, vond ik het deeg wat raar ruiken en licht van kleur.
Toen ik de zak ik op het aanrecht nog eens goed bekeek bleek ik Achterhoeks pannenkoekenmeel gebruikt te hebben.
Dus nu is het een los en mals witbrood met een deel boekweitmeel geworden, niets mis mee en een mooie krokante korst.

Afbeelding




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Haha! Achterhoeks pannekoeken-brood!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 02 sep 2017, 22:53
door fransg
Leuk en vast lekker met stroop!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 04 sep 2017, 19:02
door mutsje
Geweldig ben heel erg benieuwd hoe die gesmaakt heeft. Heeft ook een mooie rijs gehad in de oven.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 07 sep 2017, 09:52
door bobbee

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 07 sep 2017, 12:54
door Rik H.
mutsje schreef:Geweldig ben heel erg benieuwd hoe die gesmaakt heeft. Heeft ook een mooie rijs gehad in de oven.
De smaak is goed.
Het eerste brood heeft de zaterdagavond niet gehaald, de andere ligt in de diepvries en die smaakt ook goed als het ontdooid is.
De overrijs is inderdaad mooi, het deeg is op basis van 500 gr (pannenkoeken)bloem in een 30 cm Kaiser broodblik waar eigenlijk ruim 600 gr kan/hoort en heb het deeg ook behoorlijk lang gekneed.