Re: Het grote broodbaktopic

1797
Vandaag voor het eerst weer wat gebakken, twee roggebroden naar oud Westlands recept, lijkt in grote mate op de Friesche broden en vele anderen, ik heb er eentje afgestrooid met havervlokken en de andere niet, met was voor de "lossing" een stuk handiger.

Nu moeten ze nog een nachtje rusten en uitdampen

Afbeelding


Afbeelding
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

1799
bobbee schreef:Een lekkere roggeknar?!
Misschien daar waar jij resideert? Ik zou het hier echt niet weten!

Ze wegen per stuk 1250 gram, moet nu nog een paar dichte blikken opsnorren, met schuifdeksek oid. Nu zijn ze ingewikkeld in alluminiumfolie een paar lagen kruislings,
Ze moeten goed strak zitten anders worden ze te los en ze moeten goed vochtig blijven, in blikken kan je ze goed aandrukken!

Broodoven voorverwarmd op 180 graden en 2 uur gebakken op 170, daarna de verwarming uitgedraaid en 5 uur laten nagaren, volgende keer iets langer, toen uitgepakt en uit laten dampen, toch even geprobeerd met boter en kaas, ik weet wat ik/we de komende dagen eten.

Nu nog eentje met boter en een beetje suiker, zal morgenochtend de suikerwaarde wel hoog zijn maar nu genieten!
[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/201711 ... 3b6e9c.jpg[/img]
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.