Pagina 180 van 642

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 19 okt 2017, 22:38
door mutsje
Alternatief om pitta broodje klaar te maken :)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 20 okt 2017, 11:52
door cremalover
Rogge tarwe desembrood.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 20 okt 2017, 11:54
door cremalover
1.7 kilo.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 20 okt 2017, 11:56
door cremalover
mutsje schreef:Alternatief om pitta broodje klaar te maken :)
Of kastanjes. :)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 21 okt 2017, 14:00
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 30 okt 2017, 06:47
door bobbee
Voor wie pizza leuk en interessant vindt is er deze serie :

The Pizza Show:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... p4hZO8PfYU

The Pizza Show : Season 2:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... RNr3f6xa6D

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 nov 2017, 19:28
door @3aan
Vandaag voor het eerst weer wat gebakken, twee roggebroden naar oud Westlands recept, lijkt in grote mate op de Friesche broden en vele anderen, ik heb er eentje afgestrooid met havervlokken en de andere niet, met was voor de "lossing" een stuk handiger.

Nu moeten ze nog een nachtje rusten en uitdampen

Afbeelding


Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 nov 2017, 19:44
door bobbee
Een lekkere roggeknar?!

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 nov 2017, 20:56
door @3aan
bobbee schreef:Een lekkere roggeknar?!
Misschien daar waar jij resideert? Ik zou het hier echt niet weten!

Ze wegen per stuk 1250 gram, moet nu nog een paar dichte blikken opsnorren, met schuifdeksek oid. Nu zijn ze ingewikkeld in alluminiumfolie een paar lagen kruislings,
Ze moeten goed strak zitten anders worden ze te los en ze moeten goed vochtig blijven, in blikken kan je ze goed aandrukken!

Broodoven voorverwarmd op 180 graden en 2 uur gebakken op 170, daarna de verwarming uitgedraaid en 5 uur laten nagaren, volgende keer iets langer, toen uitgepakt en uit laten dampen, toch even geprobeerd met boter en kaas, ik weet wat ik/we de komende dagen eten.

Nu nog eentje met boter en een beetje suiker, zal morgenochtend de suikerwaarde wel hoog zijn maar nu genieten!
[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/201711 ... 3b6e9c.jpg[/img]

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 08 nov 2017, 13:26
door cremalover
Tarwedesem brood.
22 minuten inde oven.