Pagina 181 van 642

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 08 nov 2017, 22:55
door @3aan
Mooi broodje, wel een kleintje, hij ligt toch op de stofschotel van je koffiemolentje? ;)

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 09 nov 2017, 12:42
door kilo
Ik ben ook wel eenbeetje een thuisbakker. Nu dacht ik koffie en brood te combineren. Twee dubbele espresso's toevoegen aan het water voor het deeg. (500 gram meel) Wit brood kleurt daardoor cappuccino bruin. Je proeft de koffie smaak. Lekker. Koffiebroodje in de ware zin. Misschien is dit bij jullie al lang een bekend recept. Voor mij nieuw.

Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 09 nov 2017, 15:21
door bobbee
Goed bezig!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 13 nov 2017, 12:35
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 23 nov 2017, 15:09
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 01 dec 2017, 23:11
door bobbee
http://brdclc.com

Handige calculator en je kunt de recepten opslaan.

Zoiets dus:
http://brdclc.com/?flour=562&water=56& ... tarter=20

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 02 dec 2017, 10:45
door fransg
Handig!

En ik wist niet dat keukenzout in vergelijking met kosher- of zeezout zo dramatisch lastig is af te wegen op een lepeltje ;-)
For salt, I use 5 g per teaspoon which is reasonably accurate for kosher and sea salt and wildly inaccurate for table salt.

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 02 dec 2017, 12:34
door bobbee
fransg schreef:Handig!

En ik wist niet dat keukenzout in vergelijking met kosher- of zeezout zo dramatisch lastig is af te wegen op een lepeltje ;-)
For salt, I use 5 g per teaspoon which is reasonably accurate for kosher and sea salt and wildly inaccurate for table salt.
Ik ook niet en dat terwijl die lepeltjes toch wel uiterst precies zijn.

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 02 dec 2017, 12:53
door @3aan
fransg schreef:Handig!

En ik wist niet dat keukenzout in vergelijking met kosher- of zeezout zo dramatisch lastig is af te wegen op een lepeltje ;-)
For salt, I use 5 g per teaspoon which is reasonably accurate for kosher and sea salt and wildly inaccurate for table salt.
We hebben toch allemaal een vrij accurate grammen of nog betere weegschaal, dan gaan we toch niet haspelen met een Teaspoon, zo'n ding wat hier eigenlijk niet gebruikt wordt qua maatvoering?!
Afbeelding


Of een weeglepeltje?
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 11 dec 2017, 13:27
door fransg