Re: Het grote broodbaktopic

1841
fransg schreef:
ECBBC665-045E-4213-AD68-016393CA6BBD.jpeg
Wat een prachtig brood waar je allerlei authentieke, en nu door marketing wijsneuzen hippe woorden voor kunt gebruiken. Zou er zo een snee van willen proeven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic

1845
Afgelopen zondag begon de vrouw en kinderen met een appeltaart. Hierna heb ik een chocoladetaart met amandelmeel gemaakt en natuurlijk nog een brood. We gaan binnenkort opzoek naar een nieuwe oven gelijk met stoomfunctie voor broodbakken erin (heb best een groot budget van vrouwlief gekregen). Ik post niet meer zo vaak broden maar bak ze nog bijna elke dag. Sinds een paar maanden van 100% speltmeel/bloem.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic

1846
Super mooi als je de gelegenheid hebt zo vaak en veel brood te bakken, door die ervaring word je er vanzelf heel goed in! Als bejaarde die alleen voor zich eigen bakt kom ik er maar 1-2 keer per week aan toe ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic

1847
fransg schreef:Super mooi als je de gelegenheid hebt zo vaak en veel brood te bakken, door die ervaring word je er vanzelf heel goed in! Als bejaarde die alleen voor zich eigen bakt kom ik er maar 1-2 keer per week aan toe ;-)
Misschien een idee voor als je het nog niet geprobeerd hebt; van brood van 3 a 5 dagen oud een kaastosti maken is zo lekker. Er zit dan veel meer smaak aan het brood. Denk dat de desem in het brood zich eigen dan nog verder ontwikkeld en net als koffie op smaak komt
Afbeelding

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic

1849
fransg schreef:Goed plan!

Tosti heb ik nog niet gedaan, maar wel wat kaas erop en dan onder de grill, zo kan men zich eigen fijn verwennen!
Dat van die boterham met kaas onder de gril is inderdaad een leuke. Met boeren kaas, gruere, of met recht-toe-recht-aan kaas. Dat laatste met een beetje nootmuskaat en een beetje cayennepeper.
Zelfs voor de niet zelfbakkers een aanrader.