Pagina 188 van 642

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 03 feb 2018, 22:51
door @3aan
Helemaal vergeten een foto van het uiteindelijke product te plaatsen.
Afbeelding

De potjes van Hak, trekken mooi vacuum, was eerst even uitvogelen hoe?

Na de eerste kookperiode het geheel door passeerzeef gedraaid, er was na het inkoken zo'n 5 kilo over waarvan altijd veel vezelmateriaal, na het draaien met de fijnste zeef bleef er 4 kilo over, een mooi verraderlijk zalfje bleef er over, nog een poosje op gezet en er een halve liter vocht afgeschept die gebonden met een theelepeltje maizena en die in een uitgekookte fles gedaan, makkelijk heet sausje.

Het Hakpotje was vol, maar is toch zo lekker, eerst een lekker zoet en fruitig sausje en dan binnen tien seconden de Boem! Das pittig?!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-T813 met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 03 feb 2018, 22:55
door bobbee
Goed bezig en niet gaan plassen na het verwerken van dit sap van satan! 🤣

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 10 feb 2018, 13:02
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 11 feb 2018, 09:20
door mutsje
Weer een mooi brood frans. Ik heb gisteren een mooi wit spelt brood gebakken. Geen foto van gemaakt echter. In plaats van water had ik er melk in gedaan. Dames vinden dat heerlijk.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 11 feb 2018, 14:03
door fransg
Leuk van die melk! Doe je dan evenveel melk als wat je anders aan water zou hebben gedaan? Als het brood 230ºC wordt, gaat de melk dan niet te heet worden? Vroeger kochten we "een heel gesneden melkwit" bij de bakker -- toen zat er misschien ook al iets van melk in dus het kan wel.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 14 feb 2018, 01:49
door @3aan
fransg schreef:Leuk van die melk! Doe je dan evenveel melk als wat je anders aan water zou hebben gedaan? Als het brood 230ºC wordt, gaat de melk dan niet te heet worden? Vroeger kochten we "een heel gesneden melkwit" bij de bakker -- toen zat er misschien ook al iets van melk in dus het kan wel.
Je houdt je gewoon aan de ingrediënten en doet er alleen wat melkpoeder bij, slechts enkele lepeltjes oplossen in een deel van je water, niet laten overheersen.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 14 feb 2018, 20:40
door mutsje
Ik doe er gewoon 300ml lauwe melk bij. Is ook het recept voor witte bolletjes alleen moet er dan meer gist en boter bij. Dus ik gebruik gewoon het recept voor brood en vervang het water voor melk. Smaakt prima en kinderen schransen in plaats van eten.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 15 feb 2018, 16:33
door bobbee
Lijnzaad, gierst, spelt volkoren, chia zaadjes er bovenop.
Afbeelding


Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: do 15 feb 2018, 17:32
door fransg
Mooi! Staat ook goed bol.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: ma 19 feb 2018, 14:01
door bobbee
Volkoren brood met lijnzaadjes en pompoenpitten erin en sesamzaad er bovenop. Gisteravond ingrediënten gemixt. Vanochtend opgebold en laten rijzen en zo de oven in. Lijkt goed.
Afbeelding