haha,
ik heb een schitterend weekeinde
ik heb de macap vanmorgen zodanig afgesteld dat mijn afstelbonen (aldi koffiebonen) 60 ML espresso produceren in 25 seconden...
alhoewel ik er dan wel wat meer maling in gooi als 14 G, maar ook weer niet teveel want dan choked ie:) en dat vind ik wel lastig moet ik zeggen..
een constante factor aanhouden..
die 14 G meet ik af met een lepeltje welke 7 gram is..
alleen als ik precies 14 G doe, dan loopt ie veel te hard door (ook met die SL koffie)
doe ik wat meer erin, zoals iemand als tip gaf, loopt ie prima door...
Moet ik dan toch fijner malen tot ie op 14 gr goed doorloopt?
Dat is dan wel een stuk fijner dan die SL koffie... ik moet zeggen dat me dat nog niet gelukt is.. met precies 14gr 25 sec doorloop tijd bereiken.
anders dan ben je dus je constante factor kwijt, want dan gaat het laatste beetje op het oog...
zoals je eigenlijk ook op alle filmpjes op internet ziet zoals de baristas het doen
die kwakken het PF vol en strijken het PF af en gaan dan tampen....
morgen maar eens een kilo ver gebrande bonen bestellen, de molen nog een beetje anders afstellen op die bonen denk ik en dan ben ik heel benieuwd naar het verschil!
Trouwens, die macap maalt de bonen zo fijn als bloem, op het moment dat je hem op zijn fijnste stand zet!
Daar kan de bric niets mee...
opschuimenderwijs ben ik ook lekker bezig.. Mijn vriendin is al misselijk van al die verplichte cappu's
Ik vraag me alleen af;
dient je gehele kannetje melk lobbig en schuimig te zijn?
Of schenk je eerst een beetje warme melk eruit en komt daarna pas het schuim mee?
Das bij mij namelijk het geval.. Eerst melk, niet zo gek veel, maar toch wel gewoon melk, en daarna dus mooi fijn schuim.
EN als je voor 1 persoon melk schuimt, dus wat minder, wordt dat nogal snel heet en vind ik het dus nogal lastig om een kleine hoeveelheid op te schuimen...
je leest, ik ben druk bezig!!