Pagina 194 van 642

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 06 apr 2018, 17:17
door cremalover
fransg schreef: vr 06 apr 2018, 11:09
cremalover schreef: vr 06 apr 2018, 09:35Hoe plak je dat maanzaad vast?
Ik gebruikte een ingevette plastic bak als 'rijsmandje' dus de buitenkant van het brood was al wat vochtig/vettig. Ik heb mijn handen onder de kraan nat gemaakt, het deeg ermee bestreken en daarna het maanzaad eroverheen gestrooid, wat zacht ingewreven en hup de oven in ermee.
Top.Ga ik proberen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 06 apr 2018, 17:36
door namor
Hierbij laatste creaties van mijn vrouw. Ze doet met brood veel handiger dan ik met koffie.... en ze heeft veel minder spullen voor :)

op de foto's zeer ingewikkelde, supper lekere en gezonde broodjes :)... helaas zijn ze klein en in 3 dagen gaan ze op :(
  • 4 keer 85% rogge +15% boekweit zuurdesem
  • 4 keer krenten-noten volkoren zuurdesem

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 06 apr 2018, 19:15
door fransg
Uit de kunst!!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 06 apr 2018, 20:11
door bobbee
Mooi!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: za 07 apr 2018, 16:04
door namor
Yep, mooi en kunst! Bedankt. Helaas is bijna op al.
:D

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: zo 08 apr 2018, 10:03
door mutsje
Zien er heel lekker. Ik ben momenteel bezig met 100% speltbloem brood. Brood van circa 800 gr deeg, dat eten de dames tijdens de lunch straks bijna in een keer op. Zo uit de oven op de plank, honing erop en schransen maar.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 10 apr 2018, 07:34
door bobbee
Hydration: 62 %
Leavening hours kamer temp : 17 uur
RT: ~20/22c

Molino Dallagiovanna 00 bloem: 1121 g
Water: 695 g
Zout: 20 g
Gist type: verse gist
Yeast: 1,84 g
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 10 apr 2018, 09:14
door fransg
prachtig, ook mooi in beeld gebracht

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 apr 2018, 18:45
door fransg

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: vr 13 apr 2018, 19:14
door bobbee
Die is niet verkeerd!