Ik ben het niet helemaal met je eens. De Senseo gebruikt voorgemalen oude baggerkoffie.cremalover schreef:Puur op gevoel zeg ik dit smaakt als Senseo.
Laten we als uitgangspunt nemen dat we een goede verse koffie gebruiken en de maalgraad helemaal kunnen regelen. De puck kun je beschermen met een puck screen, zoals dat ook gangbaar is bij de Cafelat Robot (en die maakt verrekte goeie espresso, kan ik uit eigen ervaring zeggen). De temperatuur van het water is 95 graden, recht uit waterkoker (net zoals bij de Robot), dus daar gaat het ook niet echt mis. Dan de druk....zoals genoemd denk ik dat je de druk oppompt (inderdaad) als een fietsband. Na vijf slagen bereik je ongeveer 9 bar en dan gaan met die banaan (in theorie krijg je dus in vijf slagen een drukprofiel van ongeveer 2-4-6-8-10 bar...).
Ik vind het eigenlijk enorm innovatief...
De filmpjes hebben inderdaad wel een heel hoog Ikea-gehalte. Maar dat krijg je vanzelf bij de Kickstart projecten. Wie gaat er nu 500 euro overmaken naar een Willie Wortel in de garage? Nee, ik denk dat de mensen achter Superkop het idee van zo'n Willy Wortel gepatenteerd hebben en er wat leuks van proberen te maken.
Helemaal mee eens. Ik neem ook genoegen met het prototype!cremalover schreef: Voorstel aan de ontwikkelaars. Stuur er een op naar iemand van het forum en het wordt een "travelling Superkop"
Ik heb dat 10 jaar geleden ook bij de Chemex gedaan en dat was een redelijk succes.
Leden van dit forum gebruiken de machine dan met goede molens en koffie en geven oordeel.
Dat kun je dan naar believen gebruiken bij evaluatie en ontwikkeling.. Feedfback door ervaren gebruikers is waardevol. Doe er je voordeel mee
Cheers, TY