Re: Daar was ik weer!

21
NorthSeaGlass schreef:
Ronaldd schreef:Bij mijn Compak K6 heb ik ook last van file. Het blijft in het kokertje tussen de maalschijven en de doser liggen.

Weten jullie hier iets voor zodat er niet zoveel gemalen koffie achterblijft?
Kwastje... :twisted:
Dat zou ik graag willen.. Maar dat past niet echt. Er zit voor dat kokertje een stuk plastic met een schakelaar. Die zorgt ervoor dat de maler stopt als de doser vol is..
Ecm Technika III met rotatiepomp, Elgato Eve en E61 thermometer; Mahlkonig K30 Vario; OCD V2 WBC; EspressoGear Primo Tamper, Nuova point kopjes

Re: Daar was ik weer!

22
Ronaldd,

In plaats van een stofzuiger dacht ik ook nog aan een spuitbus met lucht. Je hebt die spuitbussen om stof uit electronica te spuiten. Er bestaat ook een versie die anti-statische lucht spuit. Geen idee of dan alle koffie door de hele keuken vliegt. Maar misschien het proberen waard. Die ant-statische kan je waarschijnlijk wel bij een electronica-onderdelenzaak krijgen.
Micra&Ultra

Re: Daar was ik weer!

23
Maar je moet toch juist het maalsel uit dat stukje tussen schijven en trechter zuigen in plaats van het er weer in te blazen?

En dit gaat wel over de Robur, maar desalniettemin...
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Daar was ik weer!

24
Hoi, Niels,
ik heb ongeveer tegelijkertijd een Mazzer Mini E gekocht - we hebben nog even gecorrespondeerd over de fijnheid van de instelling.
Ik heb de Mazzer na een halve kilo schoongemaakt vanwege de gebruik van Perla bonen....De schijven waren weliswaar vol, maar wel makkelijk schoon te maken. Ik gebruik een tandenborstel met aan de achterkant zo'n rubber puntje en een stofzuiger - dat gaat prima.
Rooster was vol maar zag ook op andere sites dat dit bij alle Mazzer Mini het geval was. Besloot er niets van aan te trekken. Zoals je uit eigen ervaring al weet, rooster laten zitten.
Na dit weekend ga ik ff uit elkaar halen voor een tweede schoonmaak beurt.
Ik laat weten wat de bevindingen zijn

Re: Daar was ik weer!

25
Hoi Teun,

Na die eerste keer schoonmaken is hij niet meer zo smerig geweest. Ik denk dat ik m met het uitproberen veel te te fijn heb gehad. Ik weet t niet precies. Maar nu gaat t in ieder geval goed. Maar ik baal nog steeds van de filevorming door het roostertje.

Heb je Urnex Cafiza Reinigingspoeder? Werkt wel makkelijk!
Micra&Ultra

Re: Daar was ik weer!

26
Spironski schreef:Oh ja, en waar in elk geval bij Mazzer dacht ik ook voor wordt gewaarschuwd: fijner afstellen alleen als de molen draait!. Doe je dat niet dan zou dat inderdaad koffiekoek geven. Het valt bij hen zelfs buiten de garantie (?). Ik kan me voorstellen dat je flink hebt zitten spelen met die instelling de afgelopen weken, en niet bovenstaande regel in acht hebt genomen?

Edit: ik denk dat 12much hetzelfde bedoelt als ik... :oops:
Crap, ik stel dat ding (Mazzer Major) altijd in als hij stilstaat. Maar eens even schoonmaken en niet meer doen dus...
Ik deed het altijd meteen als de espresso te snel doorgelopen was. Iets fijner, klaar voor de volgende keer. Verkeerd dus. Whoepsie :oops:
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Daar was ik weer!

27
Nu moet ik zeggen dat ik grover afstellen zonder meer bij stilstand doe, en eerlijk gezegd doe ik fijner ook wel eens zo, maar alleen als het om een héél klein beetje gaat. Bijstellen gaat nu eenmaal niet zo snel, ik heb er beide handen voor nodig. Maar ik heb een hekel aan al die verspilde koffie en blijkbaar heeft dat verkeerde bijstellen bij mij nog geen ernstige gevolgen gehad.

In de link die ik noemde wordt ook genoemd dat schijven een "inlooptijd" nodig hebben. Na een paar kilo schijnen ze beter en consistenter te gaan malen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Daar was ik weer!

29
Da's nogal een stap. Die je geld gaat kosten. Er is met de Mini echt wel erg goede koffie te zetten hoor, alleen zal je er wat meer werk voor moeten doen. Even roeren met een staafje of een vorkje, b.v. Strikt genomen is dat niet zoveel meer werk dan het bedienen van de doser (als je b.v. een SJ met doser had gekocht ;) :D ). En als je voor elke sessie nu even het kanaal heb schoon gemaakt zou het moeten willen...

Maar goed, ik snap heel goed dat je wat anders in gedachten had. Heb je zo'n mooie Duetto, dan wil je natuurlijk niet staan klungelen met je maler.... Waar denk je dan nu aan?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder