Re: Artisan de praktijk van branden
Geplaatst: do 09 jun 2022, 10:26
Nogmaals dank voor de tips. Uit de Artisan profielen die je eerder gepost heb kan ik al het e.e.a. opmaken. Zal ook eens gaan kijken en vergelijken wat beter werkt. Zo te zien start jij gewoon op 100% en bouw je het vermogen langzaam af naarmate de branding vordert en voer je de afzuiging langzaam op. Ik kan instellen dat hij bij het activeren van 'Charge' deze beginwaarden meeneemt. Dat lijkt mij ook controleerbaarder dan te proberen het TP op te vangen en vanuit daar te starten.
Nog 1 of 2 testbatches en dan ga ik met het echte werk beginnen.
Hier dezelfde strategie. Heb een zakje testbonen om de brander en Artisan te leren kennen en de drum te seasonen, deze gingen vervolgens rechtstreeks de kliko in. Heb nu 6-7 tests gedaan en geleerd waar de knoppen zitten. Eén batch was verbrand (al waren dat volgens mij de schilfers die in brand vlogen) waardoor de hele keuken blauw stond. Inmiddels maar wat plek ingeruimt in de schuur en het lijkt reuze mee te vallen qua rookontwikkeling. Een andere roast was mislukt omdat ik een profiel als achtergrond op Artisan wou laden ter referentie, maar vervolgens reageerde alle knoppen niet meer.fransg schreef: do 09 jun 2022, 10:11 Ik gebruikte meteen dure mooie bonen, geen goedkope 'oefenbonen' want dan leer je schaken met damstenen, of darten met gebaksvorkjes, daar leer je helemaal niets van.
Nog 1 of 2 testbatches en dan ga ik met het echte werk beginnen.