Pagina 3 van 11

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: wo 03 mei 2023, 20:57
door Coffeebandit
omeCo schreef: wo 03 mei 2023, 18:31 Little Roastery adviseert de bonen in ieder geval 5 dagen te laten rusten. De bonen zijn vandaag gebrand en gaan morgen met DHL mee.

Afbeelding
Zijn wel mooi verpakt.

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: wo 03 mei 2023, 20:58
door ErikW
Passen wss mooi in de brievenbus.
Netjes!

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: wo 03 mei 2023, 21:09
door gilleko B.
Mannen🫵 doe je best




Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: wo 03 mei 2023, 21:20
door bobbee
Gewoon zoals bij alle bonen moeten die nog even rustig worden nadat ze op hun donder hebben gehad van de brander. Ik ga zelf altijd voor een dag of 7 minimaal. Vaak rond dag 10 tot 20 dagen na branden zijn ze op hun top.

(Wordt er gebrand op Loring dan duurt het een stuk langer eer de bonen op smaak zijn. Dan is het minimaal 14 dagen maar daar wordt niet mee gebrand bij Little Roastery zag ik.)

Ik kijk uit naar de reviews, en kleine tip!

Begin met ervaringen delen als jullie gaan beginnen met de koffie! Het is ontzettend leuk om samen de extractie avonturen te delen en kan ook heel leerzaam zijn, we hebben allemaal een eigen aanpak maar geen 1 is de beste. Een unieke kans omdat jullie dezelfde boon hebben op afstand. Ook leuk voor de verbinding hier op het forum!
Schrijf dan daarna als de koffie op is een persoonlijke review als dank voor de beschikbaar gestelde bonen.

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: vr 05 mei 2023, 14:22
door ErikvW
Mooi, mooi. Ik denk voor mijn aantekeningen het aangehechte formulier te gebruiken. Het cupping formulier van de SCA is een beetje te complex voor me. Of heeft iemand een andere aanbeveling?

Vraag: voor de lichter gebrande No #7 moet ik het waarschijnlijk in een iets fijnere maling zoeken dan ik voor mijn normale medium koffie heb, toch? Ik heb de Malabar van Koepoort, volgens mij is die Medium. Niche setting no 9 voor mij voor die. Een Brasil medium zit hoger, tussen de 11 en 12.

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: vr 05 mei 2023, 14:41
door bobbee
ErikvW schreef:Mooi, mooi. Ik denk voor mijn aantekeningen het aangehechte formulier te gebruiken. Het cupping formulier van de SCA is een beetje te complex voor me. Of heeft iemand een andere aanbeveling?

Vraag: voor de lichter gebrande No #7 moet ik het waarschijnlijk in een iets fijnere maling zoeken dan ik voor mijn normale medium koffie heb, toch? Ik heb de Malabar van Koepoort, volgens mij is die Medium. Niche setting no 9 voor mij voor die. Een Brasil medium zit hoger, tussen de 11 en 12.
Gewoon starten met een dosering en extractie en van daaruit aanpassen. Iedere situatie is anders en adviezen zijn richtlijnen maar nooit goed voor jouw situatie.

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: vr 05 mei 2023, 15:23
door bvds
Hier ook aangekomen.
Leuk en goed verpakt!
Waarvoor dank.
Ik wacht nog even tot 14 dagen na de branddatum.
Benieuwd.


Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: vr 05 mei 2023, 15:26
door bobbee
Leuk gedaan zeg! (ik doe zelf niet mee dus geen idee)

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: vr 05 mei 2023, 19:33
door Dirk Jan
En ja, de koffie is binnen. Voor mij de No 42. Het eerste dat mij opvalt is dat het pakje duurzaam verpakt is: geen plastic plakband, maar plakband van papier. Prima!

Re: Proefpanel; Little Roastery

Geplaatst: vr 05 mei 2023, 20:32
door jelveen
Yes. Ook hier ontvangen. Even geduld nog (en de oude boontjes opmaken) en dan uitproberen. Erg leuke kaartje voor de smaaknotities erbij. Ben benieuwd of ik als beginner daar iets zinvols op weet te schrijven maar ik ga hem wel proberen te gebruiken.

Afbeelding


(Edit: wie was er zo lief mijn foto link te fixen?)