Pagina 3 van 5
Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: vr 30 mei 2008, 23:12
door original andalucia
Gefeliciteerd heren met jullie prijzen. Nu kunnen we Oxxo vele vragen stellen over barista
Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: ma 02 jun 2008, 08:43
door Harm
Heren, gefeliciteerd met jullie aanwinsten!
Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: ma 02 jun 2008, 08:55
door Lennart
Gefeliciteerd! Gelukkig heb ik niet gewonnen, want ik had het boek al besteld
Ik had helaas de nederlandse verkopers over het hoofd gezien (sorry jongens) dus mijn boek is via scott rao uit de states onderweg. Dat wordt nog wel even wachten.
Wellicht kunnen we over een tijdje een boekbespreking organiseren of is dat suf?
Lennart
Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: ma 02 jun 2008, 11:25
door oxxo
Dank je wel voor dit mooie geschenk.
Ben heel benieuwd wat er voor een nieuwe dingen instaan.
Natuurlijk zal ik het goed bekijken en laten weten hoe nuttig het voor mij is.
Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: ma 09 feb 2009, 22:40
door Nauti
Aadje schreef:Sinds kort ben ik The Professional Barista's Handbook aan het lezen. Het is vooral een boek voor espressopuristen, vooral espresso en latte art komen aan bod, maar ook filterkoffie en thee wordt even besproken.
Ik vind het boek helder geschreven, alhoewel een engels-nederlands woordenboek soms handig is. Er wordt niet alleen beschreven hoe je goede espresso maakt, maar ook waarom een goede espresso goed is en wat daar bij komt kijken.
Zie ook
http://www.theprofessionalbaristashandbook.com
Ik heb het boek ook liggen. Helder geschreven in toegankelijke taal. Ik vind het wel jammer dat het erg gericht is op espresso. Hoe een goede ristretto, lungo of cafe creme te maken wordt niet genoemd of weinig aandacht aan besteed. Dat is toch wel jammer, dit had ik zeker in dit boek verwacht. Er worden ook verschillende verwijzing gemaakt naar het effect van temp tijdens het zetten maar het gaat net niet diep genoeg. Het hoofdstuk over thee vind ik persoonlijk leuk maar zeer summier en een beetje overbodig daardoor.
Let wel, dit is slechts een persoonlijke mening

Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: di 10 feb 2009, 00:14
door Aadje
Dan zou je mssn het boek Espresso Coffee: Professional Techniques van David Schomer moeten lezen, die gaat dieper in op temperatuur. Maar ook niet op lungos.
De brewratio tabellen van Scott Rao is het beste wat je gaat krijgen in deze boeken denk ik.
Maarja, espressoapparaten zijn ook niet gemaakt om lungos mee te zetten eignelijk (behalve in Nederland, maar dat is weer een heel ander verhaal).
Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: di 10 feb 2009, 02:21
door Spironski
Het boek staat ook al een tijd op mijn verlanglijstje. Ik heb evenwel ook horen zeggen dat het eigenlijk een samenvatting is van wat er allemaal op Home-Barista wordt geschreven. Nu zou dat helemaal geen diskwalificatie voor mij betekenen, maar heb ik wel ongeveer alle artikelen daar gelezen (nou jááá,... veel in elk geval), dus als dat zo is dan zou het boek me niet zoveel nieuws vertellen. Die brewratios ken ik b.v. al van HB (volgens mij heb ik nog mee gedaan aan de discussie daarover...

)
Weet iemand hoe dit zit?
Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: di 10 feb 2009, 09:55
door Nauti
Spironski schreef:Het boek staat ook al een tijd op mijn verlanglijstje. Ik heb evenwel ook horen zeggen dat het eigenlijk een samenvatting is van wat er allemaal op Home-Barista wordt geschreven. Nu zou dat helemaal geen diskwalificatie voor mij betekenen, maar heb ik wel ongeveer alle artikelen daar gelezen (nou jááá,... veel in elk geval), dus als dat zo is dan zou het boek me niet zoveel nieuws vertellen. Die brewratios ken ik b.v. al van HB (volgens mij heb ik nog mee gedaan aan de discussie daarover...

)
Weet iemand hoe dit zit?
De brewratios komen inderdaad van HB. Wat ik overigens erg waardevol vind zijn de lit. bronnen, hierdoor kan je naar harteloos verder spitten zo diep als jezelf wilt.
Bij mij om de hoek is een koffiebar, coffeelovers, waar ze ook cafe cremes maken (of in iedergeval een grote kop koffie), hier gebruiken ze volgens mij gewoon het espresso app. voor. Ik moet toch eens vragen hoe ze die lekker kop maken.

Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: di 10 feb 2009, 10:58
door Spironski
Nou, begin eens met een Mahlkönig maler, een Kees vd Westen espressomachine, goede, redelijk verse bonen, volle melk en een barista die weet wat 'ie doet...?

Re: The Professional Barista's Handbook
Geplaatst: di 10 feb 2009, 12:06
door Nauti
Spironski schreef:Nou, begin eens met een Mahlkönig maler, een Kees vd Westen espressomachine, goede, redelijk verse bonen, volle melk en een barista die weet wat 'ie doet...?

Zou het echt zo simpel zijn
