tja, weet je.... over de cortado wordt nogal wat geschreven wat nu de echte is..... Maar als ik in Spanje ben krijg ik bijna nooit hetzelfde....
..
Het is een beetje wat de persoon achter de machine ervan maakt.....
Ik persoonlijk maak hem door een espresso te maken waar ik de helft melk bij doe...... Zodat hij een donkere bruine kleur heeft..... ZO vindt ik hem persoonlijk het lekkerste... ( cortado con poco leche.. ). Vaak gooit men espresso in het glas en vult dat glas dan tot boven aan toe..... Meestal gebruikt men een glas zoals ik heb afgebeeld, maar men neemt het vaak niet zo nauw en je komt dus ook wel eens andere vormen en maten tegen ( waarschijnlijk in de aanbieding toen men het glas kocht....) dan krijg je dus nogal wat verschillen en een internet vol met mensen die zoeken naar wat nu de echte is...
Vandaar, maak een espresso en doe er zoveel espresso in totdat het glas ( 13 cl ) vol is... bevalt hij dan niet, zoek naar de voor jou beste hoeveelheid melk.... ( minder dus
)