Re: Waarom brander kopen..
Geplaatst: zo 16 jan 2011, 02:27
Leuk om te lezen dat het meteen al zo belonend is. Ik zou vooral elke dag een kopje drinken, dan proef je ook hoe de smaak zich ontwikkelt (kan per boon verschillen). De eerste twee dagen vind ik de smaak echt wel wat minder, maar daarna gaat het hard. En bij dag vijf proef ik vaak toch wel een bepaalde rijping die ik lekker vind.
Wat mij ook heeft geholpen is om eens één branding helemaal door te branden tot French roast helemaal aan het eind van de 2-de krak). Dat is niet lekker meer, maar dan weet je wel precies hoe alle stadia klinken/ruiken/er uit zien.
Verder hielp me ook om de machine eerst 4 minuten op te warmen op 150C, en daarna de bonen 4 minuten te laten drogen op 150C, waarna het eigenlijke roosteren pas begint (op 225-235 C).
Wat mij ook heeft geholpen is om eens één branding helemaal door te branden tot French roast helemaal aan het eind van de 2-de krak). Dat is niet lekker meer, maar dan weet je wel precies hoe alle stadia klinken/ruiken/er uit zien.
Verder hielp me ook om de machine eerst 4 minuten op te warmen op 150C, en daarna de bonen 4 minuten te laten drogen op 150C, waarna het eigenlijke roosteren pas begint (op 225-235 C).