Re: Maalgraad compak k3
Geplaatst: ma 25 jul 2011, 17:58
Dat bijstellen is zo erg nog niet. Wat het allervervelendste is: dat je koffie straks thuis zo lekker is, dat je buitenshuis bijna overal de koffie niet meer te drinken vindt .
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Nou en of, da´s vast en zeker!Spironski schreef:Dat bijstellen is zo erg nog niet. Wat het allervervelendste is: dat je koffie straks thuis zo lekker is, dat je buitenshuis bijna overal de koffie niet meer te drinken vindt .
...begin maar met lezen: http://www.home-barista.com/howtos.html ... f49746bb08Daarnaast vind ik het alleen maar erg leuk om over koffie/espresso te leren.
Ziet er veelbelovend uit.Nutty75 schreef:Dank voor de link, zal deze eens grondig bestuderen als ik er aan toe kom.. Vandaag bij Levelt bonen gehaald.. Meest recente (aantoonbaar) was met productiedatum 10-7-2011. (moet goed zijn, geb-datum van ons zoontje (-;) Kleine verpakking gekocht om te proberen en de 3 weken ook niet overschreden zal worden voordat ze op zijn..
Daarnaast een goede tamper aangeschafd, motta 58mm.
Vanavond maar eens de "oude bonen" uit de maler halen en weer eens wat proberen! Ben erg benieuwd..
Heb je het nu over de instelling van de doser? Als dat zo is: vergeet dat, dat is alleen voor cafe's aardig.Enige is dat ik nog zit te denken waar ik de dosering nu op ga proberen af te stellen.. Op het "enkele" filter precies genoeg, zodat ik bij het dubbele filter bij twee doseringen precies genoeg heb.. Of dat het zo ingesteld dient te worden dat het dubbele filter de goede dosering heeft.. (als dat haalbaar is..) denk persoonlijk de eerste optie..