Daar ben ik weer.......en inmiddels heb ik de hele boel in huis!
Het is uiteindelijk een Rancilio Silvia geworden (toch maar even geregeld dat er wat meer budget vrijkwam

). De molen is wel gelijk gebleven: een Iberital Challange.
We hebben het hele zwikje nu sinds maandag in huis (de molen al eerder, maar ja....daar heb je geen....euh....fluit aan zonder espressomachine) en ik ben sindsdien flink aan het proberen geweest.
Ik heb om te beginnen effe een pondje bonen bij de Appie meegenomen, omdat ik het zonde vind om een lading goeie bonen weg te malen in de zoektocht naar de goede maalgraad enzo. Bij de koffiemolen zat bovendien ook een zak van een kilo, dus eerst effe opmaken wat ik nu heb, dan ga ik zeker verse bonen bestellen. Ik ben heel benieuwd hoeveel dat gaat schelen!
In ieder geval bevalt het nu al prima. Het is voor ons voor het eerst dat we met zo'n ding werken, dus het is effe uitproberen. Zo nu en dan loopt het water opeens weer langs de buitenkant langs het PF omdat ik te hard getampt heb, of loopt 'ie veel te hard door omdat m'n vrouw niet hard genoeg durft te tampen.
Maar desondanks bevalt het geheel nu al uitstekend. Ik vind de crema een beetje matig, maar ik begreep dat dat goed veroorzaakt kan worden door supermarktbonen. Ik heb het idee dat ik m'n maalgraad nu vrij aardig voor elkaar heb, dus eerst maar eens kijken hoe het met verse bonen lukt, dan pas weet ik of er nog iets mis zit....
Wat mij absoluut is meegevallen, is het opschuimen van melk. Nou heb ik ook wel gezorgd dat ik goed wist wat de bedoeling is, maar bij poging 2 was het resultaat al heel aardig. Gisteren had m'n vrouw (terwijl ik coachte) bij de eerste poging al een uitstekend resultaat. Dus dat gaat prima. Duidelijk meer dan voldoende stoomdruk.
Overigens valt het mij heel erg mee hoeveel wachttijd je hebt met die single boiler. Het is even een kwestie van nadenken over de juiste volgorde, paar keer proberen.....en dan lukt het prima.
