30
door Spironski
Even op een rijtje zetten: je hebt een goede maler, je hebt verse boontjes, de maling heb je nu zo dat je ongeveer 25 seconden doet over een extractie, je krijgt dan met 14 gram boontjes zo'n 60 ml (of zo'n 30 gram) espresso. En die proeft dan naar teer.
Kijk dan eens naar de temperatuur. Hoe lang heb je het espresso apparaat aan staan voordat je er koffie mee zet? Heb je de mogelijkheid om de temperatuur te meten van het water dat uit machine komt?
Wat je verder zou kunnen proberen: doe een flush voordat je de pf er in zet en wacht dan totdat het lampje weer aan gaat (of was het nu juist uit?), trek dan pas een espresso, hoe smaakt die dan?
En hoe voelt het maalsel dat je gebruikt, is dat zoals ik eerder beschreef?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder