Pagina 3 van 15

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 12:09
door Spironski
Ik vind dat Onderhoud bij het kopje Mano, de Barista hoort. Als je dat niet goed doet ben je geen goede barista.

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 12:44
door Bluecold
En als je als barista geen goede koffiemaler uitkiest, geen goede machine koopt en geen goede bonen koopt, dan ben je ook een slechte barista. Zo hou je alleen Mano over. :D

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 12:51
door @3aan
Bluecold schreef:En als je als barista geen goede koffiemaler uitkiest, geen goede machine koopt en geen goede bonen koopt, dan ben je ook een slechte barista. Zo hou je alleen Mano over. :D
Volgens mij heb je dan een slechte en niets om z'n klanten gevende werkgever, de Barista moet roeien met de spreekwoordelijke riemen. :(

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 13:02
door Bluecold
De werkgever kiest ook de barista uit. Dus eigenlijk is het alleen P, of "proprietario del bar"

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 13:07
door @3aan
En nu even in het Hollands?!

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 13:10
door Bluecold

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 16:03
door @3aan
Ik zou het toch normaler vinden als hele Kwebbelverhaal in het Nederlands geschreven zou zij en voor diegene die het een buitenlands tintje willen geven willekeurig naar elke ander taal omzetten om zich te verlekkeren, want waarom moet ik een kromme vertaling van een Google of welk vertaalprogramma dan ook voorgeschoteld krijgen op een Nederlands koffiefora !! ?

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 16:16
door fransg
@3aan schreef:Ik zou het toch normaler vinden als hele Kwebbelverhaal in het Nederlands geschreven zou zijn
Mee eens hier. Trouwens, als ik op "Miscela, Macinazione, Macchina, Mano" google, dat krijg ik voornamelijk pagina's van niet-Italianen die de woorden gebruiken om te vertellen hoe "ze in Italië" erover denken. Bijna geen Italiaanse site. Ik vermoed dat "een echte barista zijn" de "echte" Italiaan ook weinig boeit.

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: ma 15 okt 2012, 18:31
door Spironski
Maar jongens, is al dit geneuzel nu nodig in dit draadje voor beginners? Wat hebben zij hier aan?

Laten we alsjeblieft niet op elke slak zout gaan leggen of juist overal een grap van maken en net door al dat inhoudelijk weinig interessante gehakketak een vervelend leesbaar forum overhouden.

Laten we het een beetje relevant en inhoudelijk houden, oké? Dat geldt ook voor andere draadjes en leden (sprak hij vermanend).

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Geplaatst: di 16 okt 2012, 12:02
door Klompie
Helder verhaal,

Daar kan ik weer een hoop van leren,proberen,proeven.

Denny