Re: Oefenen met de meester....
Geplaatst: vr 22 aug 2008, 23:48
Zou je slagroom op deze manier eigenlijk kunnen "kloppen"...?
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Haha... je zou een goed politicus zijn met zulke antwoordenAadje schreef:Wellicht . . . maar wellicht ook niet
Ehhhh,........... houdt ze er gewoon niet van, of kan ze er als het ware niet tegen? In dat laatste geval lijkt een cappu me onmogelijk!Lennart schreef:Ik heb trouwens wel één handicap bij het maken van de ultieme cappuccino voor mijn vrouw, .......
ze houdt niet van melk (helaas geen geintje )
Lennart
Daar zijn de heren wetenschappers het allemaal nog niet zo over eens....en dat kan ook nog wel even duren denk ik.Spironski schreef:Ehhhh,........... houdt ze er gewoon niet van, of kan ze er als het ware niet tegen? In dat laatste geval lijkt een cappu me onmogelijk!Lennart schreef:Ik heb trouwens wel één handicap bij het maken van de ultieme cappuccino voor mijn vrouw, .......
ze houdt niet van melk (helaas geen geintje )
Lennart
Ikzelf drink ook nooit melk, of yoghurt ofzo. Ik vind het niet bijzonder lekker(maar melk ook niet echt vies) en het is ook helemaal niet zo gezond. Maar een cappu kan ik toch wel waarderen. Doe die trouwens half/half met geitemelk: lekker!
Beste Lennard geweldig dat je een trainig aan huis kado hebt gekregen.e horen dat de cappuccino nog wat te veel een melk smaak heeft
Klopt melk is voor volwassenen in grote hoeveeheid niet goed voor je lichaam. Maar in de ochtend cappuccino wel beter voor je maag dan een pure espresso. Dus allemaal aan de espresso, dat is veel gezonder. Tevens kan je de "defecten" van de koffie, de machine, de techniek niet meer vehullen met sloten melkschuim. Want die espresso moet staan als een huis! Kies maar een lokatie waar je de cappuccino goed vindt, en neem daar een espresso. Als die matig is weet je dat de melkschuim je een beetje voor de gek houdt...Ik heb een neutrale hoogleraar in de voedselkunde horen/lezen zeggen dat melk kàn, maar met mate... Hé, dat lijkt wel op het nuttigen van alcoholische drankjes, en laat ik die nu wel lekker vinden!
Antonio,antonio schreef: Beste Lennard geweldig dat je een trainig aan huis kado hebt gekregen.
Eén op één is inderdaad het beste om de basics onder de knie te krijgen.
Als je vrouw de cappuccino te melkig vindt kan dat zijn omdat je de melk niet voldoende "walst".
Waaroor de melk wat lobbiger wordt. Daardoor kijg je dat de hele kan vol met melk en schuim zit. Maar nu beter gemengd.
Dit heeft weer tot effect dat je latte art minder gedetaileerd wordt.
Maar ja je kan dan kiezen tussen een "latte" en een "cappuccino". Want bij de cappuccino (zoals ik ik Sicilie heb geleerd) is hel melkschuim zacht zoetig door het opschuimen. En heeft het een mooie glans.