Re: Bezzera hevelmachine
Geplaatst: wo 06 jun 2012, 17:25
Wow, 12 minuten?! Zelfs de "normale" Bezzera (BZ07 enzo) doet er minimaal 20 minuten over...
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Om een of andere reden krijg ik de foto niet te zien die je erbij gepost hebt...@3aan schreef:Hans dit is iets in de geest van wat jij voor ogen hebt?!
Ik vindt het niet echt een verbetering, ik gaf al aan dat je de machine een beetje ielig maakt met van die dunne omkasting en je het beste kan proberen de huidige panelen proberen een nieuw leven in te blazen, mooie poedercoating erop, in 2 kleuren met een mooi hoogglans front zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
De opwarmtijd is minder een probleem voor mij, de Vibiemme Seplus is na +/- 25 a 30 min helemaal op temp, deze Bezzera zal er mogelijk iets sneller zijn (boiler is 2,5 a 3 ltr vs 4,5 ltr van de Seplus), is prima.cremalover schreef:Vereiste voor een espressomachine voor thuis is onder andere snelheid.Met een paar shots per dag moet dat ding gewoon uit tussen de shots door.
Met de Strega drink ik s'morgens mijn eerste koffie na 12!! minuten.En die is goed op temperatuur.
Ik heb geen zin on 3 kwartier of langer op een espresso te wachten.
Het tweede shot kan twee of drie uur later zijn maar dan is de machine nog sneller op temperatuur.
Gecombineerd met de kwaliteit van de koffie maakt dat deze machine naar mijn mening op eenzame hoogte staat.
Vanmorgen de klok er eens naast gezet.10 minuten en twee Cappu's op tafel!hansC+ schreef:De opwarmtijd is minder een probleem voor mij, de Vibiemme Seplus is na +/- 25 a 30 min helemaal op temp, deze Bezzera zal er mogelijk iets sneller zijn (boiler is 2,5 a 3 ltr vs 4,5 ltr van de Seplus), is prima.cremalover schreef:Vereiste voor een espressomachine voor thuis is onder andere snelheid.Met een paar shots per dag moet dat ding gewoon uit tussen de shots door.
Met de Strega drink ik s'morgens mijn eerste koffie na 12!! minuten.En die is goed op temperatuur.
Ik heb geen zin on 3 kwartier of langer op een espresso te wachten.
Het tweede shot kan twee of drie uur later zijn maar dan is de machine nog sneller op temperatuur.
Gecombineerd met de kwaliteit van de koffie maakt dat deze machine naar mijn mening op eenzame hoogte staat.
Om een of andere reden (kan niet onderbouwen, is denk ik vooral gevoelsmatig) heb ik meer vertrouwen in boiler-water om de zetgroep op de juiste temperatuur te houden dan electrische elementen, ook al omdat dit bewezen techniek is die al decennia betrouwbaar is gebleken.
Deze zetgroep is ook forser, en (questie van smaak uiteraard) vind ik mooier.
Ik denk ook dat misschien sommige mensen liever naar iets moois en nieuws kijken, ik vind het veel leuker iets "ouds" (wel verbouwd..?) te gebruiken, de Seplus (ex @3aan) is er een geweldig voorbeeld van, veel leuker dan alle nieuwe machines die ik ken, en vermoed ik, minimaal zo goed op technisch en functioneel niveau.
Had ik eerst ook, maar korte tijd later verscheen hij gewoon. Zie jij hem hieronder wel?hansC+ schreef:Om een of andere reden krijg ik de foto niet te zien die je erbij gepost hebt...
De gehele "snuit" ondersteunt de zetgroep verder niet, deze verwijderen doet niets af aan de stevigheid van de hele contructie...CarpSafari schreef:Deze modificatie vind ik er zeer geslaagd uitzien. Ik heb deze afbeelding al eens naar @3aan gestuurd, als voorbeeld.
Uit zijn reactie begreep ik dat daarvoor de opbouw van de Bezerra niet stevig genoeg is, maw de groep word niet meer 'ondersteund'.
Trouwens, ik zie de afbeelding nog steeds niet bij @3aan's post!
Heel leuk deze beide foto's.@3aan schreef:
ik vind deze erg mooi