Pagina 3 van 5
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: zo 11 mei 2014, 19:06
door Pkfotografie
Kijk dat klinkt goed, mooi maalsel? En is hij voor een schappelijke prijs tekoop?
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: zo 11 mei 2014, 19:09
door cremalover
Pkfotografie schreef:Kijk dat klinkt goed, mooi maalsel? En is hij voor een schappelijke prijs tekoop?
Hij is te koop bij elke Mazzer dealer.
Prijzen varieren tussen 850 en 1050 e.
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: zo 11 mei 2014, 19:33
door @3aan
La Cimbali MAX = een maler met Conische en Vlakke malers, geeft een heel lekkere maling met dienovereenkomstige smaak.
Ik draai zelf met de topversie van een dergelijk maalwerk en had deze molen gekocht voor reserve, was dus alleen maar meer sjouwwerk op locatie, heb hem niet nodig gehad niet anders dan een blend voor de filter erop gehad ja en dat kan ook met een veel lichter conisch molentje, van een paar honderd euro die ik in de kar kan laten staan.
eenhondervijfenzeventig euro
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: zo 11 mei 2014, 23:02
door bobbee
Pkfotografie schreef:Kijk dat klinkt goed
??? Gaat nog steeds over horecamalers hoor, of het nou een mazzer major, faema, la san marco of compak is.... Ze hebben het allemaal, dat ophopen in de chute!
Die cimbali van Adriaan kun je zo kopen. Mooi ding met die conische schijven die de bonen eerst breken waarna ze door de platte 64mm schijven gaan. Reken maar dat je mooi consistent maalsel krijgt!
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: ma 12 mei 2014, 12:24
door Grimoire
De techniek met een kwastje werkt nu prima: het is wel even wennen.
Ik maal denk ik zon 20 seconden over 15-16g
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: ma 12 mei 2014, 15:51
door SteefM
Grimoire schreef:Ik maal denk ik zon 20 seconden over 15-16g
Dat klinkt als behoorlijk lang. Ik zou eens naar je maalschijven kijken, of die nog goed zijn.
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: ma 12 mei 2014, 16:05
door Grimoire
Dat vond ik ook al.
Heb de boel al uit elkaar gehaald om schoon te maken behoorlijk wat aangekoekte koffie
Maalschijven zagen er wel goed uit, maarja heb ik weinig verstand van horen die randjes echt vlijm scherp te zijn? Moet er wit van je nagel blijven hangen als je over de randjes gaat?
Botte maalschijven malen langzamer dus? (Retorische vraag
)
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: ma 12 mei 2014, 16:10
door Spironski
Ook mij lijkt 20 seconden aan de lange kant. De snede van de maalschijven dienen niet vlijmscherp te zijn, maar als je er met je vinger (of nagel) langs gaat moeten ze wel wat "bite" hebben. Als je er soepeltjes overheen glijdt zijn ze bot.
Ook moeten de snedes niet al te beschadigd zijn, dus geen kartels of butsen. En in feite mag je de snede zelf niet zien, zodra je een heel dun glanzend randje ziet is dat een teken van botheid.
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: ma 12 mei 2014, 16:12
door Grimoire
Had mn bericht nog aangepast, maar dat over die nagel zeg je al
Dan denk ik dat ze bot zijn... Maakt dat ook meer lawaai?
Re: 'Horecamaler' (ophopend maalsel)
Geplaatst: ma 12 mei 2014, 16:23
door CarpSafari
Ik doe de nageltest en dan wil ik idd wel wat 'wit' zien!
Maar of dat qua maalsnelheid helpt?
Spironski gebruikt een Mazzer Major, met 84mm schijven, die malen ±2x zo snel als een gemiddelde 'prosumer'.
Mijn SM95, ook 84mm schijven, doet ±6 seconden [meer tellen] over 14 gram.