Pagina 3 van 3

Re: Mooie start :)

Geplaatst: di 09 dec 2014, 09:39
door Nomad
Klinkt veel inderdaad, maar dat zal dan wel zo zijn. Dank je wel :) .

Re: Mooie start :)

Geplaatst: di 09 dec 2014, 11:19
door kilo
Ze geven aan dat van die retentie ongeveer 7 gram bestaat uit maalsel op weg naar buiten en 1,8 gram bestaat uit hard wordend maalsel dat permanent in hoekjes blijft zitten.
Je zou dus aan het begin van de koffiedag 7 gram moeten doormalen om vers maalsel te krijgen.
Misschien eens uitproberen of je het verschil proeft.

Re: Mooie start :)

Geplaatst: di 09 dec 2014, 13:11
door Nomad
kilo schreef:Ze geven aan dat van die retentie ongeveer 7 gram bestaat uit maalsel op weg naar buiten en 1,8 gram bestaat uit hard wordend maalsel dat permanent in hoekjes blijft zitten.
Je zou dus aan het begin van de koffiedag 7 gram moeten doormalen om vers maalsel te krijgen.
Misschien eens uitproberen of je het verschil proeft.
Ja kan ik wel eens doen. Het eerste bakje smaakt toch vaak sowieso minder omdat ik soms net te kort flush. En er dus iets te heet water op mijn koffie terecht kom en het eerste bakje is dan vaak wat bitter.

Eigenlijk is mijn ritueel ook regelmatig flushen, bakje zetten, eraan ruiken en besluiten hem weg te doen en dan een goed bakje zetten :P
Beetje luiheid van mijn kant moet ik zeggen, het hoeft natuurlijk niet zo te gaan :P

Re: Mooie start :)

Geplaatst: wo 10 dec 2014, 07:08
door cremalover
Ik denk dat de temperatuur bij het eerste ochtendshot van meer invloed op de smaak is dan dat beetje retentie.
Vaak is de temperatuur toch nog niet helemaal zoals het moet zijn.