Re: Espressomachine voor 'n arme sloeber? ;).
Geplaatst: ma 08 dec 2014, 15:19
De k8 kan ook een k6 zijn of k5!
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Dat zou betekenen dat iedereen die tot nu toe heeft gereageerd ongelijk heeft, en dat de tips die deze site geven allemaal niet kloppen? Lijkt me toch ook sterk.bobbee schreef:Het heeft geen nut om geld uit te geven aan apparatuur als je lidl bonen als uitgangspunt neemt. De smaak zit hem niet in je apparatuur! Als je het met andere apparatuur lekkerder vindt smaken zit dat tussen je oren.
Ervan uit gaand dat je weet wat je zegt (dat blijft gokken natuurlijk, maar je krijgt nog geen weerwoord ) heb ik even gemailed voor de Pavoni/Carmali maler.turboyeast schreef: Ik kan ze niet allemaal thuisbrengen, maar linksachter staat een Pavoni zip/Carimali M1. Denk dat je met al deze molens een prima resultaat kan halen mits maalschijven scherp zijn (anders setje wisselen).
Misschien kun je de espressomachine (een Carimali Kicco) voor een habbekrats meenemen. Leuke warmtewisselaar (op vastwater) waar je jarenlang mee vooruit kunt.
Even gekeken wat die hopper kost als ik 'm zou moeten kopen. Dan kost 't machien ineens 100 euro.Nomad schreef: Ik zie er een Rossi RR45 (of kloon ervan) ertussen staan en een compak K8. Die K8 heeft 80mm schijven en mits in goede staat een hele fijne machine. Voor 50 euro een absolute no brainer, ook zonder hopper.
Waar heb je gelezen dat je met oude, in dit geval lidl bonen goede resultaten gaat halen?s_k schreef:Dat zou betekenen dat iedereen die tot nu toe heeft gereageerd ongelijk heeft, en dat de tips die deze site geven allemaal niet kloppen? Lijkt me toch ook sterk.bobbee schreef:Het heeft geen nut om geld uit te geven aan apparatuur als je lidl bonen als uitgangspunt neemt. De smaak zit hem niet in je apparatuur! Als je het met andere apparatuur lekkerder vindt smaken zit dat tussen je oren.
Als je Lidle bonen drinkt adviseer ik geld te sparen en senseo te gaan drinken.Komt ongeveer op het zelfde neer.s_k schreef:Dat zou betekenen dat iedereen die tot nu toe heeft gereageerd ongelijk heeft, en dat de tips die deze site geven allemaal niet kloppen? Lijkt me toch ook sterk.bobbee schreef:Het heeft geen nut om geld uit te geven aan apparatuur als je lidl bonen als uitgangspunt neemt. De smaak zit hem niet in je apparatuur! Als je het met andere apparatuur lekkerder vindt smaken zit dat tussen je oren.
Ervan uit gaand dat je weet wat je zegt (dat blijft gokken natuurlijk, maar je krijgt nog geen weerwoord ) heb ik even gemailed voor de Pavoni/Carmali maler.turboyeast schreef: Ik kan ze niet allemaal thuisbrengen, maar linksachter staat een Pavoni zip/Carimali M1. Denk dat je met al deze molens een prima resultaat kan halen mits maalschijven scherp zijn (anders setje wisselen).
Misschien kun je de espressomachine (een Carimali Kicco) voor een habbekrats meenemen. Leuke warmtewisselaar (op vastwater) waar je jarenlang mee vooruit kunt.
De Espressomachine moet 450 euro kosten, denk niet dat ik daar met hem uit ga komen.
Even gekeken wat die hopper kost als ik 'm zou moeten kopen. Dan kost 't machien ineens 100 euro.Nomad schreef: Ik zie er een Rossi RR45 (of kloon ervan) ertussen staan en een compak K8. Die K8 heeft 80mm schijven en mits in goede staat een hele fijne machine. Voor 50 euro een absolute no brainer, ook zonder hopper.
Mogelijk niet teveel, maar als die van Turboyeast voor de helft ook een goed alternatief is, past dat beter bij mijn budget.
Dat viel mij dus ook op, blijkbaar kan cafeïnevrij wel ergens naar smaken.cremalover schreef: Terwijl de cafeinevrij van maison Blanchedael vorige week top was.
Dat is precies zoals een beginnend audiofiel 't ook zou doen. Beginnen bij het begin en een smaak en referentie ontwikkelen.turboyeast schreef:LS,
Als ik maar een bescheiden budget te besteden had, en op zoek zou zijn naar kwaliteit in espresso zou ik:
1) de beste verse boontjes kopen die mijn bescheiden budget toeliet (20 eur/kg);
2) een goedkope horecamaler kopen, de as controleren, de maalschijven vervangen en 'm in een keukenkastje (ver)stoppen (80-100 eur);
3) een eenvoudig Pavoni hevelmachientje kopen en eventueel wat (rubber)onderdelen vervangen (175-200 eur);
4) mezelf e.e.a. eigen proberen te maken wat goede kwaliteit nu eigenlijk is en daar vervolgens ook naar streven (kostenloos).
Volgens mij herhaal ik hier trouwens wat anderen ook noemen...laat het dan een mantra zijn.
Cheers, TY