Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

21
Dat is precies wat de bedoeling is bij licht gebrande bonen bonen. Minder doseren, fijner malen en een wat hogere temperatuur.

Niks bijzonders aan maar gewoon hoe je het zou moeten doen. Anders krijg je inderdaad zure koffie en dat is de fout die vele maken. De meeste mensen geven de boon de schuld terwijl ze zelf de verkeerde techniek gebruiken.

Licht en donker gebrande bonen vereisen een andere techniek.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

22
1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Faema Lambro - Mazzer Major E
Bijlagen

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

23
Nelus schreef: za 23 mar 2019, 17:53 1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

24
cremalover schreef: zo 24 mar 2019, 12:23
Nelus schreef: za 23 mar 2019, 17:53 1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

25
GuidovW schreef: di 26 mar 2019, 21:05
cremalover schreef: zo 24 mar 2019, 12:23
Nelus schreef: za 23 mar 2019, 17:53 1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D
6 jaar.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

27
GuidovW schreef:Ohw.... 8-)
Volgens mij heb jij cremalover zijn pavoni in gedachten en cremalover heeft het hier over zijn izzo Pompeï. Kan zijn dat daar de verwarring vandaan komt?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’