Pagina 3 van 3

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: do 09 jul 2015, 06:22
door Erik82
Dat is precies wat de bedoeling is bij licht gebrande bonen bonen. Minder doseren, fijner malen en een wat hogere temperatuur.

Niks bijzonders aan maar gewoon hoe je het zou moeten doen. Anders krijg je inderdaad zure koffie en dat is de fout die vele maken. De meeste mensen geven de boon de schuld terwijl ze zelf de verkeerde techniek gebruiken.

Licht en donker gebrande bonen vereisen een andere techniek.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: za 23 mar 2019, 17:53
door Nelus
1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: zo 24 mar 2019, 12:23
door cremalover
Nelus schreef: za 23 mar 2019, 17:53 1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: di 26 mar 2019, 21:05
door GuidovW
cremalover schreef: zo 24 mar 2019, 12:23
Nelus schreef: za 23 mar 2019, 17:53 1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: wo 27 mar 2019, 07:00
door cremalover
GuidovW schreef: di 26 mar 2019, 21:05
cremalover schreef: zo 24 mar 2019, 12:23
Nelus schreef: za 23 mar 2019, 17:53 1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D
6 jaar.

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: wo 27 mar 2019, 21:01
door GuidovW
Ohw.... 8-)

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Geplaatst: wo 27 mar 2019, 21:02
door bobbee
GuidovW schreef:Ohw.... 8-)
Volgens mij heb jij cremalover zijn pavoni in gedachten en cremalover heeft het hier over zijn izzo Pompeï. Kan zijn dat daar de verwarring vandaan komt?