Pagina 3 van 5

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 01:13
door Bluecold
-milliliters
-enkelbakjes
-geen fatsoenlijke weegschaal
-geen zetratio

Waar de fuck doen we dit ook al weer voor? :cry:

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 07:37
door SirDanBaker
Bluecold schreef:-milliliters
-enkelbakjes
-geen fatsoenlijke weegschaal
-geen zetratio

Waar de fuck doen we dit ook al weer voor? :cry:
??

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 09:16
door @3aan
Dat we hier voor Jan met dekorte proberen goede adviezen te geven en je jezelf tegen beter weten in laat "adviseren" naar een molen die 48mm conisch is en met geen van de aangedragen adviezen kan wedijveren.

Dan wordt er door BC een paar redelijk relevante vragen opgeworpen en dan een paar domme vraagtekens, die we al eerder voorbij hebben zien komen.

Bij wie heb je die molen en tegen welke prijs aangeschaft?

Gaarne nog eens goed de beginners topics doonemen, die zijn er beslist niet voor niks!

In ml kan je geen goede koffie hoeveelheid meten, je meet immers de cremalaag ook even mee, dus wegen in grammen 25 a 30 gram uit een bepaalde hoeveelheid maalsel en dat doe je dus met een goede weegschaal, maar dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen, jij weet dat allemaal allang. ;-)


Vandaar de vraag;
waar doen we het eigenlijk voor ?!

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 09:53
door t-men
Tsja, adviezen zijn natuurlijk niet vrijblijvend, God verhoede dat je zelf keuzes maakt... Volgens mij overigens een prima set om mee te beginnen, succes! Is wel handig om in grammen / extractieratio (grammen gemalen koffie in / grammen gezette koffie uit) te werken, is een stuk consistenter dan aantal ml...

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 09:58
door @3aan
t-men schreef:Tsja, adviezen zijn natuurlijk niet vrijblijvend, God verhoede dat je zelf keuzes maakt...
Afbeelding
Volgens mij overigens een prima set om mee te beginnen, succes! Is wel handig om in grammen / extractieratio (grammen gemalen koffie in / grammen gezette koffie uit) te werken, is een stuk consistenter dan aantal ml...
Jeetje deze bijdrage bracht een hoop helderheid in de materie, bedankt! :o :lol:

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 10:21
door SirDanBaker
Bedankt T-men, ben er erg blij mee :D

Sorry jongens, had nog geen koffie op vanmorgen bij plaatsen van de vraagtekens en ik had dat ook al aangepast maar blijkbaar niet verstuurd vanaf m'n telefoon.
Het was niet gemeten in ML maar in grammen, verschil tussen een vol en een leeg kopje gemeten met een weegschaal. De weegschaal heb ik weggehaald voor de foto.
Ik heb uitgebreid hier gelezen, alle suggesties onder de loep genomen en ben tot de conclusie gekomen dat de Bezzera met timer voor mij een goede optie is, er zijn absoluut betere molens op de markt maar voordat die uitgerust zijn met enig systeem om de hoeveelheid/gewicht koffie af te meten zijn ze zo verschrikkelijk duur dat ik dat nu niet wil uitgeven en ik ga niet iedere keer koffie zetten met een weegschaal. Verder staat op verschillende plekken op dit forum dat die Bezzera een goede molen is met weinig sproei en klonten dus heb ik daartoe besloten.
De gemeten hoeveelheid koffie was ong. 8 gram en het gewicht van de totale koffie in het kopje was ong. 30 gram na 25/26 seconden. dus dat was een brewratio van 33%. Dat is nog te laag, maar ik ben net begonnen rustig aan, morgen weer verder.

oh ja, die vraagtekens had ik nog niet eerder geplaatst @3aan, ik weet niet hoe je hierbij komt?


Daniƫl

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 11:15
door Erik82
De Bezzera BB005 is voor de prijs een hele goede maler en verslaat de meeste malers met 58mm platte schijven die veel duurder zijn. Ja het is een lawaaibak met veel plastic maar dat is ondergeschikt als het om smaak draait. Goede keuze geweest. De verstelling is wellicht wat omslachtig omdat je veel moet draaien maar dat betekent meteen ook dat elke maalstand mogelijk is.

Tip. Vergeet het enkele bakje en ga met het dubbele bakje aan de slag om uit 16gr maalsel 32gr epresso te halen. Dat werkt veel beter. En natuurlijk alleen maar verse bonen gebruiken.

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 11:36
door SirDanBaker
Erik82 schreef:De Bezzera BB005 is voor de prijs een hele goede maler en verslaat de meeste malers met 58mm platte schijven die veel duurder zijn. Ja het is een lawaaibak met veel plastic maar dat is ondergeschikt als het om smaak draait. Goede keuze geweest. De verstelling is wellicht wat omslachtig omdat je veel moet draaien maar dat betekent meteen ook dat elke maalstand mogelijk is.

Tip. Vergeet het enkele bakje en ga met het dubbele bakje aan de slag om uit 16gr maalsel 32gr epresso te halen. Dat werkt veel beter. En natuurlijk alleen maar verse bonen gebruiken.
Bedankt! Goeie tips! Vanavond weer lekker koffie drinken :-)

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 12:01
door CafeSolo
Inderdaad de bezzera bb05 presteert heel goed voor zijn prijs.

Op een forum zijn er altijd individuen die niets liever doen dan nieuwelingen afzeiken.
Wat zij zeggen is wet en de enige waarheid en enkel wat zij bezitten is goed en al de rest is rommel

Re: Even voorstellen en een vraag...

Geplaatst: za 12 dec 2015, 12:05
door SirDanBaker
CafeSolo schreef:Inderdaad de bezzera bb05 presteert heel goed voor zijn prijs.

thanks!