Re: RE: Re: "Decent" merk
Geplaatst: vr 15 jul 2016, 22:23
Waarom?bobbee schreef:Stoppen met die draaibeweging?
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Waarom?bobbee schreef:Stoppen met die draaibeweging?
Als ik het goed begrijp, zin die sleufjes eventueel handig om de tamper uit het filterbakje te rukken zonder de puck in het ongerede te zuigen. Nadel is dat je, als je gewend bent de tamper een zwier te geven om zo al draaiende het oppervlak van de puck mooi glad te vegen, je ook dmw die uitgevijlde sleuven de puck in het ongerede brengt.@3aan schreef:Waarom?bobbee schreef:Stoppen met die draaibeweging?
Ik weet niet waar je op doelt, maar ik heb geen definitie gevraagd, we dwalen af volgens mij.@3aan schreef:Nee, ik ga geen defenitie van bovenstaande geven.
Met een soort iPad erop:bobbee schreef:Die espressomachine...
Espresso Machine
The highest quality espresso machine ever made, now for your home. 0.3°C accurate temperature, pressure profiling, glass and metal construction, touch tablet control.
Voor onder de 1000 dollar! Kom maar op met deze beloftes! Ik ben benieuwd!
Ik vind "making a decent espresso" helemaal niet zo lastig, als je goeie bonen hebt, een uitstekende maler en een fijne machine.Making a decent espresso is really difficult
Espresso is very exacting: your water brew temperature and pressure have to be nearly perfect. Off by 2° and your drink will be "acceptable, but not great." At 4° off it'll be "unpleasant." On top of that, you have to be within a few percent of your desired pressure: too far off and you get nasty off-flavors.
This need for precision is why most coffee shops make so-so espresso drinks. Even good coffee shops are often inconsistent. Well performing professional machines are expensive and demand great skill. With most home machines, you don't stand a chance of making a decent espresso. We want to change that.