Re: Brita waardeloos tegen kalk!

21
LS,
Ik zou iedereen adviseren een standaard kationenwisselaar te kopen en deze te plaatsen in het keukenkastje.
Deze wisselaar alleen gebruiken voor de espressomachine en niet voor directe waterconsumptie. Een keer per jaar regeneren met een halve kilo broxomatic zout. Ben je met 65 euro (of minder) de rest van je leven klaar.

Zie deze bijv: http://link.marktplaats.nl/m1087610353" onclick="window.open(this.href);return false;

Een Brita filter is een commerciele variant met een (onnodige) actief kool filter erin. Niks mis mee, maar in verhouding duur.
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk

Re: RE: Re: Brita waardeloos tegen kalk!

27
mloes schreef:Ik ben sindskort voor het nieuwe huis aan het verdiepen in de systemen van ewo, methode oorspronkelijk uit Oostenrijk, die het water vitaliseerd. Iemand hier toevallig in relatie tot koffie ervaring mee??
Kijk maar uit, daar ga je van achteruit lopen!
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Brita waardeloos tegen kalk!

29
eligius schreef:
Erik82 schreef:Sinds een jaar ben ik overgestapt op een Brita kan. Het water gebruik ik in de Strietman met open boiler en voor slow koffie in mijn waterkoker en Kalita ketel. Het water is hier 7,1 DH wat zacht is.
Gebruik jij overigens Boskoop's kraanwater in je Brita?

Afbeelding
image sharing sites
Vraag me af waar je die vandaan hebt. Ik heb hier namelijk het complete verslag van het water van 2016 hier en dat is 7.1DH (https://www.oasen.nl/assets/uploads/Kwa ... _ZRH_0.pdf).
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Brita waardeloos tegen kalk!

30
Waarom is het onzin? Ik vind niet alles wat niet wetenschappelijk bewezen is meteen onzin. Soms is er onvoldoende onderzoek gedaan omdat het commercieel niet interessant is. Dat zou bij vitaliseren ook het geval kunnen zijn. Ik merk dat ik het verhaal aannemelijk vind klinken, alleen geloof niet in de toepassing in het huidige systeem ervan. Het effect wordt teniet gedaan door alles wat na de vitalisatie gebeurd. (WiFi, leidingen, stilstaan, elecronica, etc) Ik ken mensen met dit systeem in het buitenland die er goede ervaringen mee hebben voor het afnemen van kalk. Maar dan heb je het wel over heel hard water.

Voor de espresso machine heeft het weinig nut omdat het de kalk in het water omgevormd wordt, maar doordat het water te lang stil staat en de electronica in de machine zich weer kalk zal vormen.

Maar wat is dan wel een goed filtersysteem? Zonder een kan want daar willen we vanaf?

En wat betreft de Brita, die filtert idd het kalk eruit, alleen ergens is het kalk in ons drinkwater ook goed voor ons. Alleen niet in de vorm van die harde stukjes...de Brita filtert geen andere zaken zoals de microplastics, hormonen etc.
| Profitec Pro 800| niche zero|v60 | aeropress |1zpresso x-pro s | Genecafe