Re: Welke te kiezen.. Aankoopadvies
Geplaatst: do 30 nov 2017, 20:22
Allen,
Even een update van mijn kant: ik ben inmiddels een kleine week in het bezit van een Bezerra BZ10 met Bezerra BB005 maler.
Bedankt voor alle tips Ik heb heel veel gehad aan het eindeloos lezen in dit forum. En ik ben tot nu toe vooral blij dat ik voor een apparaat gekozen heb met een iets kortere opwarmtijd.
Waar ik nu tegenaan loop is vooral mijn eigen onkunde, maar ik heb vertrouwen dat ik het wel leer. Melk opschuimen lukt nog niet goed, maar dat komt vanzelf, met oefening. De theorie is bekend, de praktijk volgt vast.
Waar ik wel wat hulp/advies over zou willen is het volgende: ik heb lichtelijk last van een te snelle doorloop.
Als ik het 14g cupje gebruik en die zo vol mogelijk probeer te 'proppen' en hard tamp, red ik het alsnog niet (bij lange na niet) om 30secs espresso te kunnen tappen. De koffie wordt dan namelijk te slap. Als ik echter meer koffie erin doe, dan raakt deze de bovenkant van de machine en krijg ik de piston er niet meer in (zonder dat de machine van zijn plek komt) en wordt alles nat voor het zetten. Nu zou je zeggen: fijner malen. Maar ik heb ook echt wel heel fijne, voorgemalen koffie gehaald bij Simon Levelt om te zien hoe die koffie zich verhoudt (fijnheid) tot de koffie uit mijn BB005. Ook met de voorgemalen koffie had ik dit probleem. Ik denk dus dat het niet aan de grofheid van de koffie ligt.
Een concrete vraag die ik hierbij had is: na hoeveel seconden is het normaal dat de eerste koffie begint te lopen? Bij mij is dat ongeveer na 4 a 5 seconden en dan een seconde of 6 later zie ik de koffie echt 'blond' worden. Meestal stop ik in totaal na een seconde of 16 in totaal.
Na het zetten is de puck ook echt nat. Ik zie geen duidelijke signalen van channeling, maar het is wel zo nat dat de piston zelfs lastig uit te kloppen is.
Alvast veel dank voor alle advies!
Even een update van mijn kant: ik ben inmiddels een kleine week in het bezit van een Bezerra BZ10 met Bezerra BB005 maler.
Bedankt voor alle tips Ik heb heel veel gehad aan het eindeloos lezen in dit forum. En ik ben tot nu toe vooral blij dat ik voor een apparaat gekozen heb met een iets kortere opwarmtijd.
Waar ik nu tegenaan loop is vooral mijn eigen onkunde, maar ik heb vertrouwen dat ik het wel leer. Melk opschuimen lukt nog niet goed, maar dat komt vanzelf, met oefening. De theorie is bekend, de praktijk volgt vast.
Waar ik wel wat hulp/advies over zou willen is het volgende: ik heb lichtelijk last van een te snelle doorloop.
Als ik het 14g cupje gebruik en die zo vol mogelijk probeer te 'proppen' en hard tamp, red ik het alsnog niet (bij lange na niet) om 30secs espresso te kunnen tappen. De koffie wordt dan namelijk te slap. Als ik echter meer koffie erin doe, dan raakt deze de bovenkant van de machine en krijg ik de piston er niet meer in (zonder dat de machine van zijn plek komt) en wordt alles nat voor het zetten. Nu zou je zeggen: fijner malen. Maar ik heb ook echt wel heel fijne, voorgemalen koffie gehaald bij Simon Levelt om te zien hoe die koffie zich verhoudt (fijnheid) tot de koffie uit mijn BB005. Ook met de voorgemalen koffie had ik dit probleem. Ik denk dus dat het niet aan de grofheid van de koffie ligt.
Een concrete vraag die ik hierbij had is: na hoeveel seconden is het normaal dat de eerste koffie begint te lopen? Bij mij is dat ongeveer na 4 a 5 seconden en dan een seconde of 6 later zie ik de koffie echt 'blond' worden. Meestal stop ik in totaal na een seconde of 16 in totaal.
Na het zetten is de puck ook echt nat. Ik zie geen duidelijke signalen van channeling, maar het is wel zo nat dat de piston zelfs lastig uit te kloppen is.
Alvast veel dank voor alle advies!