.... maar koffie boon lijkt me uiteraard toepasselijke en ik heb die altijd liggen

bedankt voor advies en uiteraard heel mooi topic
Ik snap hem niet eensPti schreef:Je drinkt graag Kenya?
#flauwegrap Kenya koffie is heerlijk <3
Ik snap 'm wel! Kenya koffie heeft weleens een (snoep)tomaatachtige smaak. Het mooiste als dit in combi met wat rood/donker fruit gaat.swimmer schreef: zo 30 sep 2018, 21:29Ik snap hem niet eensPti schreef:Je drinkt graag Kenya?
#flauwegrap Kenya koffie is heerlijk <3
Goede gewurztraminer bij kruidig Aziatisch eten gaat prima hoor, heerlijk.yastard schreef: do 04 okt 2018, 14:34 In Italië geleerd en werkt thuis ook bijna altijd heel aardig: een klein glaasje Spa Rood.
Je wilt de crypten tussen de papillen leegspoelen, zodat alle receptoren weer vrij en onbevlekt voor de koffiearoma's openstaan.
Het probleem is dat veel pittige en sterke kruiden niet goed wateroplosbaar zijn. Dan helpt een sterke bubbel nog wel (bijna alleen om mechanische redenen).
Nog beter is een (half)zoete witte wijn bij Aziatisch eten drinken. En de laatste slok bewaren tot na de laatste hap
In de ethanol, hoewel laag in percentage, kunnen de hydrofobe kruiden vaak wel oplossen. Dan even naspoelen met Spa Rood en klaas is Kees. Of iets met meer ethanol, of inderdaad iets eten wat de vetten kan opnemen.
Een andere optie is altijd een atjar maken bij pittig eten. Dat neutraliseert als één van de weinige genoemde opties echt het pittige. Bij sommige mensen werkt een goed kleverige pandanrijst ook goed, maar dat is misschien niet verstandig voor een snelle koffie erna.
(Het gehele probleem doet me denken aan de moeilijkheden van wijn bij pittig eten of juist ijs kiezen. Voedingsmiddelen die de papillen verlammen kunnen funest zijn voor smaakbeleving van fijne dranken.)
Underberg.Wij deden dat een jaar of 50 terug stiekem bij oma in de koffie.Die werd dan onpasselijk.Logisch.Pti schreef: do 04 okt 2018, 15:49Goede gewurztraminer bij kruidig Aziatisch eten gaat prima hoor, heerlijk.yastard schreef: do 04 okt 2018, 14:34 In Italië geleerd en werkt thuis ook bijna altijd heel aardig: een klein glaasje Spa Rood.
Je wilt de crypten tussen de papillen leegspoelen, zodat alle receptoren weer vrij en onbevlekt voor de koffiearoma's openstaan.
Het probleem is dat veel pittige en sterke kruiden niet goed wateroplosbaar zijn. Dan helpt een sterke bubbel nog wel (bijna alleen om mechanische redenen).
Nog beter is een (half)zoete witte wijn bij Aziatisch eten drinken. En de laatste slok bewaren tot na de laatste hap
In de ethanol, hoewel laag in percentage, kunnen de hydrofobe kruiden vaak wel oplossen. Dan even naspoelen met Spa Rood en klaas is Kees. Of iets met meer ethanol, of inderdaad iets eten wat de vetten kan opnemen.
Een andere optie is altijd een atjar maken bij pittig eten. Dat neutraliseert als één van de weinige genoemde opties echt het pittige. Bij sommige mensen werkt een goed kleverige pandanrijst ook goed, maar dat is misschien niet verstandig voor een snelle koffie erna.
(Het gehele probleem doet me denken aan de moeilijkheden van wijn bij pittig eten of juist ijs kiezen. Voedingsmiddelen die de papillen verlammen kunnen funest zijn voor smaakbeleving van fijne dranken.)![]()