bobbee schreef: di 26 mar 2019, 14:17
Heb je het onderzoek wel gelezen? Helmaal?
Bijvoorbeeld ;
Coffee was brewed on either a Wilfa Svart Presisjon machine filter brewer or a programmable BUNN filter ICB brewer.
• Two different types of filters were used: Wilfa svart presisjon uses standard white paper filters size 4
from supermarket. These were washed with hot water prior to brewing. For the BUNN brewers, official
BUNN paper filters were used. These were used dry due to practicality and the side of the filter being vertical.
Het gaat niet om espresso. Het overgrote deel is water bij filterkoffie dus sterk verdunde koffie waardoor de smaak ook wordt uitgedund. Nu nogmaals het onderzoek maar dan met het extract wat espresso heet.
En zo zijn er nog wel meer punten die bespreekbaar zijn.
Zeker heb ik dat gelezen.
Maar als er verschillen te proeven zijn dan ook bij espresso.Daar ga ik van uit.Uiteindelijk gaat men bij cupping ook uit van filterkoffie.
Wat Wright betreft.
Hij gaf met zijn vlucht aan dat vliegen mogelijk was .Eenduidig bewijs.Immers hij vloog.
Als iemand roept dat hij verschil proeft tussen conisch en vlak is dat een mening.Niet meer dan dat.Zo gekleurd als maar kan.
De blindproef is daadwerkelijk bewijs.En de enige manier om zoiets subjectiefs als smaak te bewijzen.