
Ik persoonlijk begrijp dit soort dingen echt niet om voor thuis aan te schaffen.



️Misschien idee om het dan eens met normale tamper te proberen? Zien wat er dan gebeurt, zelfde boon, zelfde maalgraad etc.gilleko B. schreef:Ja dat zou je denken, maar sinds ik dat ding heb, komen die Pucks er zo uit. Leden zoals jij en Frans hebben veel kennis, maar zou een door die tamper consistenter tampen niet leiden tot een meer gelijkmatige extractie waardoor de puck er nu beter in zijn geheel uit komt. Het is echt geen "hinein interpretieren" wat ik doe, maar er is structureel mooie puck sinds ik dat ding heb.
️

Ik denk dat je op mijn reactie reageert?ErikW schreef:Ik had 2 foto's geplaatst en zwarte tekst op witte achtergrond.
Diverse keren via voorbeeld van bericht alles gecontroleerd en alles is gewoon goed zichtbaar.
De CubeTamp is wel erg gebruiksvriendelijk hoor.
Ik heb geen aandelen maar vind het gewoon een goed ding!
En nuttig en zeker niet overbodig!
Twee keer 18 gram. Links Colombia Excelso Dark en rechts Congo Katana Light. Droge puck maar dat is al zo sinds ik de Strega en later de pro 800 in gebruik namgilleko B. schreef:23,5 en 14 gr puck na tampen met de FT, in beide gevallen mooie droge pucks geheel uit het portafilter
️

Daar heb ik ook al gedacht, dat ik al die tijd handmatig structureelte hard getampt heb. Slimme tip, ga morgen proberen.bobbee schreef:Misschien idee om het dan eens met normale tamper te proberen? Zien wat er dan gebeurt, zelfde boon, zelfde maalgraad etc.gilleko B. schreef:Ja dat zou je denken, maar sinds ik dat ding heb, komen die Pucks er zo uit. Leden zoals jij en Frans hebben veel kennis, maar zou een door die tamper consistenter tampen niet leiden tot een meer gelijkmatige extractie waardoor de puck er nu beter in zijn geheel uit komt. Het is echt geen "hinein interpretieren" wat ik doe, maar er is structureel mooie puck sinds ik dat ding heb.
️
Het valt niet te verklaren voor mij nu dat TFT dit effect kan hebben...
Edit: ik heb iets bedacht, wellicht stampt TFT de koffie minder hard aan dan met de hand tampen waardoor water er makkelijk doorheen sijpelt en daardoor droog eruit komt?

Terug naar “Koffie technieken”